magda1104 19.01.09, 15:58 Witam Czy możecie polecić jakiś tran dla 5-latki? Czy tan Moellers ma rzrczywiście owocowy smak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pysiaaa1 Re: Tran 19.01.09, 16:55 owocowy to szumnie powiedziane mojemu kopiłam cytrynowy o smaku rybim niestety co by nie dodali rybami jedzie od tego i już i jest to tłuste- jak nazwa na to wskazuje mój nie chce pic a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: Tran 19.01.09, 18:58 polecam Kidabion Omega-3 w syropie,smakuje jak cukierki NIM2 smak pomarańczowyMoja córka go uwielbia! www.nokaut.pl/oferta/kidabion-smak-pomaranczowy-syrop-150-ml.html Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Tran 19.01.09, 19:14 chmurka_257 napisała: > > polecam Kidabion Omega-3 w syropie,smakuje jak cukierki NIM2 smak > pomarańczowyMoja córka go uwielbia! Tyle, że Kidabion to nie tran... Ma co prawda skład bardzo podobny do tranu, ale to nie tran. Ja też dawałam synkowi 2,5 r. - bardzo mu smakował. Teraz kupiłam właśnie Moller's cytrynowy. Młody wypił już pół butelki, ale rzeczywiście to tran. Raz oblizałam łyżeczkę - bleee świństwo olej o rybim smaku. Natomiast pachnie super - czysta cytrynka. Grunt, że młody pije. Kidabion rzeczywiście tranem nie zalatuje, a skład ma bardzo zbliżony do rybiego tranu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.czarka Re: Tran 19.01.09, 20:18 My właśnie podajemy Biomarine synkowi 3,5 lat - tran w kapsułkach - polecam także! Odpowiedz Link Zgłoś
anka-2607 Re: Tran 20.01.09, 12:52 Rzeczywiście te smakowe trany to bardziej pachną niż smakują owocowo, cytrynowo lub miętowo. Zarówno tran Moellers jak i Lysi jest w kapsułkach dla dzieci. Moje 5-letnie dziecię łyka je codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
zafira25 Re: Tran 20.01.09, 13:09 Ja swojej pięcioletniej córce podaję tran LYSI w kapsułkach, nie ma problemu z połykaniem go,a przynajmniej nie czuje niedobrego, rybiego zapachu. Tran podaję od września i szczerze mówiącnie wiem czy podaje się go przez okrągły rok czy tylko w okresie jesienno- zimowym. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Tran 21.01.09, 13:30 Dzięki dziwewczyny, niestety kapsułki chyba u nas nie przejdą, bo moja księżniczka rozgryza tabletki, więc mogłaby mieć niemiłą niespodziankę. Chyba więc podam Kidabion, i tak się nad nim zastanawialam, a tran to może innym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Tran 21.01.09, 22:02 Może spróbuj z tymi kapsułkami jednak.Mam w rodzinie taką specjalistkę co tez tylko rozgryzała tabletki i kapsułki.Ów tran Mollera w kapsułkach też rozgryzła po czy zjadła bez mrugnięcia okiem.A Kidabion to jednak sztuczny jest.To tak jakbyś zamiast różnych warzyw i owoców tylko syntetycznie wyprodukowane witaminy w tabletkach jadła.Nie lepsze to co naturalne? Moja szwagierka podając właśnie tran w płynie Mollera,robi tak, łyżkę tranu i zaraz po tym trochę nutelli dla zabicia smaku,jak na razie działa.Ja podaję też tran ale w kapsułkach.Moja córka uwielbia wszelkie tabletki,kapsułki łykać. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.czarka Re: Tran 21.01.09, 22:52 Mój synek (3,8) uwielbia rozgryzać kapsułki z tranem (Biomarine), chciałby więcej łykać niż może. A też bałam mu się wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Tran 22.01.09, 14:58 No więc jednak te kapsułki spróbuję, najwyzej sama będę łykać tran, a panienka Kidabion. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta6 Re: Tran 22.01.09, 15:02 gdzies czytalam wypowiedż ,ze kidabion to bomba chemii jak to wit syntetyczne dlatego namawiam do tranu naturalnego, ktory daje poprawe zdrowia a nie tylko mami oczy rodzicom,ze niby kidabion taki extra. ja swojemu 5 latkowi podaje codziennie rano łyzeczke tranu cytrynowego molers'a Odpowiedz Link Zgłoś