lenka1403 06.02.09, 10:05 Dziewczyny, podpowiedzcie jak wcześnie zaczęłyście podawać dzieciom tran? Moja mała ma 11 m-cy, częste infekcje i brak apetytu. Czy mogę jej już podawać? Na większości jest od trzech lat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaop Re: Od kiedy tran? 06.02.09, 10:13 lenka1403 napisała: > Na większości jest od trzech lat I tak uwaza nasz pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.czarka Re: Od kiedy tran? 06.02.09, 11:21 Ja podaję, od kiedy córka skończyła 8 m-cy tran w płynie Lysi (jest od 6 m-ca), gdzieś był taki wątek na forum Niemowlę. Odpowiedz Link Zgłoś
lillylive Re: Od kiedy tran? 06.02.09, 13:43 Podaję małej odkąd skonczyła 2latka.Teraz ma 4 i łyka kapsułki biomarine. Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: Od kiedy tran? 06.02.09, 20:55 Na eDziecko (zdrowie)przeczytalam ,ze niemowletom mozna podawac Tran. Zdziwilam sie bo takaze myslalam ,ze mozna dopiero od 3 roku zycia.(Kidabion)Poszlam do apteki i tam kupilam MOLLER,S TRAN NORWESKI o aromacie cytrynowym z Vit A,D,E (olej z watroby dorsza). Na etykiecie napisane jest ,ze dla niemowlat zaleca sie 2,5ml dziennie ze stopniowym zwiekszaniem dawki do 5 ml.od 6 miesiaca zycia. Dla doroslych dawka dzienna jest 5 ml. Czyli 6 mies.dziecko i dorosly dostaje 5 ml tranu dziennie? Corka ma 15 mies i daje jej 3,4 ml.(lyzeczka z podzialka po jakims lekarstwie). Nie konsultowalam tego z pediatra. Nie bede ze zdrowym dzieckiem biegac po przychodni. Pani w aptece zapewnila,ze spokojnie mozna dawac niemowletom wiec 15 mies.dziecku tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
1alicja580 Re: Od kiedy tran? 07.02.09, 20:07 Podpisuje się pod moniqep Szkoda, że u mojej Małej nie przejdzie smak tranu.... Starsza łyka jak "pelikan"... Odpowiedz Link Zgłoś
lenka1403 Re: Od kiedy tran? 08.02.09, 09:38 Dzięki za odpowiedzi, znalazłam w aptece właśnie tran norweski, jest od 6 m-ca. Narazie podaję małej 2,5ml, dobrze toleruje Odpowiedz Link Zgłoś