bluteau 30.05.05, 15:24 Witam, Czy ktoś już odczulał swojego dziecka? Zastanawiam się czy to jest skuteczna metoda i czy warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomgorczynski Re: Odczulanie 30.05.05, 16:46 Podobno ma sens ...ale nie u dzieci. Sa organizmy nieznisczlne i wiele alergii mija do 8-10 roku. Chyba że jest to jedyna już metoda leczenia jaka pozostała zdesperowanym rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
bluteau Re: Odczulanie 30.05.05, 17:00 Nie u nas nie jest aż tak źle. Dlatego nigdy nie próbowaliśmy tej metody leczenia. Mój syn ma 6 lat i jest lepiej niż kiedyś było. Nie wieże że jego alergie całkowicie znikną w przyszłości, ale prawdopodobnie będą słabsze. Znasz może coś co pomoga zlikwidować objawy kataru siennego u dzieci? Antyhistaminy nigdy się nie sprawdziły u niego a teraz trawa i żyto się mocno pylą Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Odczulanie 30.05.05, 16:55 Wszystko zalezy od wieku dziecka, tego na co jest uczulone itp. Znam kilka osób, które w dzieciństwie były odczulane z doskonałym skutkiem. Faktem jest, że decydowała o tym lekarka. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
bluteau Re: Odczulanie 30.05.05, 17:05 Dzięki. To prawda że już od dawna nie chodzimy do alergologa, ale przez te 4 lata kiedy mój syn był leczony przez specjalistą, nigdy nie zaproponowała odczulanie. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Odczulanie 30.05.05, 19:28 Zaczelam odczulanie w wieku poznopodstawowkowym, trwalo (z przerwa) do polowy sudiow. Faktem jest, ze od matury objawy alergii na pylki mialam coraz slabsze, przede wszystkim skonczyly sie bankowe wiosenno-letnie zapalenia oskrzeli. W tej chwili, po 10 latach, czasem kicham, czasem lzawie, ale nie mam zadnych powazniejszych objawow. Odpowiedz Link Zgłoś