pmajkap 23.09.05, 13:36 Mam pytanie, czy dziecku które ma alergię pokarmową powinno się podawć Zyrtec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasik Re: Zyrtec 23.09.05, 13:43 Jak najbardziej, można też Ketotifen, Claritine. Odpowiedz Link Zgłoś
dalia3 Re: Zyrtec 23.09.05, 15:08 Mam wazne dla mnie pytanie czy syrop loratine to jest tosamo co zyrtec.Moze zyrtec jest jednak lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadawidka Re: Zyrtec 24.09.05, 10:35 tak, ale najlepiej idź do lekarza, bo może jakiś inny lek przeciwhistaminowy bedzie skuteczniejszy dla Twojego dziecka my próbowaliśmy wielu, ale Zyrtec dla syna najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
camomilla Re: Zyrtec 27.09.05, 08:35 My zamieniliśmy Zyrtec na Loratan-z lepszym skutkiem.Mojej alergiczce(alergia oddechowa) najbardziej pomagają długie pobyty w górach.Tam jest zdrowiuteńka nawet przy kiepskiej pogodzie.W mieście po tygodniu wszystko wraca.Pzdr.K. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Zyrtec 27.09.05, 08:36 A nie nalezy tych pokarmow raczej wykluczyc, zeby objawow nie bylo ? K. Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: Zyrtec 27.09.05, 08:54 Leki antyhistaminowe daja najlepsze efekty w alergiach wziewnych. W przypadku alergii pokarmowych najlepszym lekarstwem jest wyeliminowanie z diety dziecka pokarmu, który szkodzi. Jeżeli (z różnych powodów) nie można wyeliminować uczulającego pokarmu, a alergia jest mocno nasilona, to można podawać wspomagająco leki antyhistaminowe. Leki antyhistaminowe nie zapobiegają reakcji na alergen pokarmowy, moga ją jedynie nieco złagodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa8 Re: Zyrtec 27.09.05, 13:57 Zgadzam sie z ATOPIK. Leki pomagaja,gdy alergia jest wziewna.Ja tez dziecku, przy pokarmowce, podawalam Zyrtec, Allertec, Claritine, Clemastinum itp Wszystko na nic. W koncu sama zdecydowalam, ze nie bede wlewac dziecku lekow, tylko wprowadzilam diete eliminacyjan (1 nowy produkt/tydzien). I to pomoglo. Sama alergolog w koncu stwierdzila, zeby podawac lek, tylko wtedy, kiedy po jakims jedzonku dziecko wysypie. Odpowiedz Link Zgłoś