wj_2000 25.01.10, 13:53 Zamiast ziemniaków, czy ryżu, polecam soczewicę! A do warzyw warto dodać cukinię. Zupa ma niski indeks glikemiczny, samo zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babcia_kasi Zupa krem 25.01.10, 14:44 Najszbciej, najlepiej rozgrzeje śląska "wodzionka"! Odpowiedz Link Zgłoś
tentimenti popieram wj 25.01.10, 17:25 Niepotrzebnie sie wciska te kartofle. Uwielbiam cała filozofie karmienia dziecki p. Kreglickiej, ale tu myslę, ze nie trzeba az tak podciagac glikemii kartoflem Odpowiedz Link Zgłoś
lin-ko Zupa krem 16.02.10, 11:01 Zupa krem na zimę idealne rozwiązanie! Sycąca, rozgrzewająca, ma w sobie pełno witamin i dodatkowo dietetyczna. Moja ulubiona to z kabaczkiem, cebulą, marchewką, ziemniaczkami i czosnkiem. Dodatkowo jak przychodzą goście dodaję trochę startego żółtego sera dla zabawy i smaku. Już nie jest taka "light", ale moje siostrzenice lubią te ciągnące niteczki Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Zupa krem 18.02.10, 17:08 fantastyczny przepis kiedys wyszukalam - zupa jest cudna: 340 g ciecierzycy, namoczponej przez noc (ja kupuje w puszce w wodzie i juz nie mocze) 1 sredni ziemniak 5 srednich porow, posiekanych 1 lyzka oliwy 1 lyzka masla 2 zabki czosnku, posiekane sol, pieprz 850 ml bulionu tarty parmezan Ziemniaka ugotowac z ciecierzyca (akurat 20 minut). Pora lekko podsmazyc z czosnkiem na oliwie i masle (na glebokiej duzej patelni). Dodac odsaczone ciecierzyce i ziemniaka i podsmazyc przez 1 minute. Dodac 2/3 bulionu i gotowac 15 minut. Zmiksowac calosc (albo polowe zmiksowac, polowe zostawic; albo wogole nie miksowac), doprawic sola i pieprzem, ew. dolac bulionu jesli jest za geste. Posypac parmezanem. Odpowiedz Link Zgłoś