goska781 07.02.10, 12:20 bardzo prosze o rade jak mrozicie zupki w czym takie ugotowane wkladacie do zamrazalnika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edit38 Re: mrozenie zupek 08.02.10, 06:02 Ja mroziłam w małych słoiczkach najczęściej po zupkach dla dzieci. Trzeba jednak pamiętać aby nie nalewać do pełna ponieważ słoik pęknie lub odpadnie nakrętka. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: mrozenie zupek 10.02.10, 11:47 w małych plastykowych pojemniczkach przeznaczonych do przechowywania zywnosci, mozna w nich tez przechowywac jedzenie w lodówce, podgrzewac w mikrofali, przenosić, gdy trzeba ze soba zabrać, bo maja szczelne zamkniecie, myć w zmywarce..b.praktyczne, trwałe i przydaja sie tez w kuchni gdy juz nie trzeba w nich przechowywac potraw dla dziecka (ja korzystam). Warto zainwestowac i kupić. Pozatym mozna wykorzystac woreczki do mrożenia np. "Jana Niezbednego"..maja specjalne miejsce z inna faktura folii, na której mozna trwale opisać zwykłym długopisem zamrazany produkt: kiedy zamrozony, co zawiera..słoiczków nie polecam, bo istnieje ryzyko, że pękną, pozatym pudełka lub woreczki zajmują mniej miejsca w zamrazalniku, nie obijają sie o siebie przy przekładaniu mrozonek Odpowiedz Link Zgłoś