Dodaj do ulubionych

mleko krowie

28.04.04, 12:06
Mój synek ma teraz 9 m-cy. Od września idzie do złobka. Przy zapisie Pani
powiedziała, że gdy synek skończy rok to należy przyzyczajać go do zwykłego
mleka krowiego, bo takie będzie mu podawane. Tyle teraz słyszy się o
alergiach i skazach mlecznych. Słyszałam, że lepiej poczekac z podawaniem
mleka krowiego. Wiem, że jest jeszcze trochę czasu, ale nie wiem co robić.
Jak było z Waszymi dziećmi. Od kiedy podawałyście mleko krowie?
Obserwuj wątek
    • mmarcel Re: mleko krowie 28.04.04, 12:33
      hej!
      Mój synek je mleko krowie od 7 m-ca życia (teraz ma 13,5). Na razie w
      proszku...tylko takie mu smakuje...jest duży i silny ... zacznij podawac od
      małej ilości i sprawdź czy nic złego się nie dzieje... SMACZNEGO!
      POZDRAWIAM
      OLA mama MARCELKA
      • granna Re: mleko krowie 30.04.04, 14:13
        Przestrzegam. Znajoma podawała bo nic niby dziecku nie było zadnej alergii , a
        teraz dziecko ma ponad 3 lata i dramat silna alergia na mleko sad
        Zapytaj czy jesli przyniesiesz swoje mleko np. mieszanke HA beda ja podawac.
        Jesli robia trudnosci to jeśłi to mozliwe poszukaj innego żłobka. My jak
        poszlismy sie zorientowac do jedego polecanego to pani nam wręczyła ankiete z
        punktem na co dziecko jest uczulone. Nie było stawiania warunków. Ostatecznie
        zostalismy przy opiekunce, ale ja nadal karmiłam piersia. Rano przed wyjsciem,
        po powrocie z pracy ok. 16 tej, do zaśnięcia i w nocy. Wróciłam do pracy jak
        dziecko miało 10 mcy. NIe odciągałam mleka, opiekunka dawała na śniadanie
        kaszke (na wodzie) na drugie śniadanie jakis deserek, potem obiad i ja
        wracalam. Wieczorem kaszka na kolacje. Z czasem zaczełam mu dodawac inne
        rzeczy. Karmie do tej pory (ma 2,5 ) bo wciaz zmagamy sie z alergią sad Było
        ciężko, szczególnie ze po powrocie mały tęsknił i wisiał mi na szyi całe
        popołudnie, ale najtrudniejsze szybko minęło smile) Teraz mówie mu, ze jestem
        zajeta bo robie np. obiad i on idzie sie bawic sam smile) Przepraszam ze takie
        długie i moze nie na temat, ale chciałam pokazac ze wszystko jest mozliwe jesli
        sie chce i odpowiednio to zorganizuje smile) Ale oczywiscie decyzja nalezy do
        kazdej z nas smile
        Pozdrawiam
        granna
    • granna Re: mleko krowie 30.04.04, 14:15
      Odpisałam Ci juz ponizej (powyzej) ale jak chcesz sie czegos wiecej dowiedziec
      na temat alergii na mleko i inne rzeczy to pocztaj sobie forum alergie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka