aprze 09.04.05, 19:18 Witajcie Proszę napiszcie co mogę dawać 6-cio miesięcznemu dziecku do jedzenia? Na razie jest tylko na piersi ale chyba muszę coś jeszcze wprowadzić do jej jadłospisu? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_sk Re: 6 miesięcy? 10.04.05, 14:53 możesz zacząć wprowadzać owoce i warzywa (jeden rodzaj co parę dni), kaszki lub kleiki (ja uzywam bobovity - robię je na swoim mleku), potem zupki Odpowiedz Link Zgłoś
bb12 Re: 6 miesięcy? 10.04.05, 17:48 Dobrze rozpocząć rozszerzanie diety od Sinlacu.Po tygodniu można spróbować wprowadzic jakiś owoc[np.jabłuszko-ze słoiczka].Jeśli dziecko będzie dobrze tolerowac Sinlac ,można wprowadzic kleik ryżowy[na wasnym mleku]. Oczywiście wszystko co napisała moja poprzedniczka jest jak najbardziej OK. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksis1 Re: 6 miesięcy? 10.04.05, 20:41 cześć . Ja zaczełam podawać mojej córce zupki ze słoiczków, gotowałam je tez sama. Podaję przepis 2 marchewki,1 pietruszka, kawałek selera, 2 ziemniaczki. Po ugotowaniu można dodać trochę masła, wszystko zmiksować.Z czasem takie zupki robiłam na kilka dni jednocześnie, wsadzałam do słoiczków i do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Do Aleksis1 11.04.05, 18:01 Dzięki za odpowiedz. Napisz proszę ile dni można trzymać w lodówce taką zupkę i od którego miesiąca można do zupki dodawać mięso i jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: 6 miesięcy? 11.04.05, 18:02 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś