cocosek1 20.06.05, 21:42 Co robicie z truskawek? ja mrożę i robię kompoty, ale może ktoś ma inne pomysły???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaga25 Re: przetwory z truskawek 21.06.05, 14:31 Ja robię dżemy z żelfiksem, kompoty i mrożę zmiksowane a póżniej daję do budyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: przetwory z truskawek 21.06.05, 22:44 dzemy z normalnym cukrem i róznymi dodatkami cytryna wanilia imbierem kawą Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: przetwory z truskawek 22.06.05, 11:47 hej a ile mozna trzymac takie zmiksowane i zamrozone? Czy je słodziśz? I w czym przechowujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: przetwory z truskawek 22.06.05, 13:17 Miksuję, dodaję cukier, zamrażam w kubeczkach po lodach lub po śmietanie, górę zakrywam folią lub woreczkiem i trzymam nawet pół roku, zależy ile zrobę i jaki apetyt ma moja rodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: przetwory z truskawek 22.06.05, 14:41 dzięki za odpowiedź. zastanawiałam sie czy zrobić takie przecierki ale chciałam zeby były na zimę jak w warzywniaku będą tylko jabłka i cytrusy. Nie byłam pewna czy takie nie pasteryzowane mozna trzymać pół roku. Zabieram sie w takim razie do roboty. Rodzice zrobią mi kompociki i będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: dzem truskawkowy 24.06.05, 12:17 www.megghy.com/disegni_per_bambini.htm Odpowiedz Link Zgłoś