Dodaj do ulubionych

bardzo mało pije

12.09.05, 13:20
Mój 8 mio m-czny dzidziuś pije bardzo mało płynów, po prostu nie chce nic
płynnego (poza mlekiem z butli) wziąźć do ust, moze przez cały dzień wypije z
50ml. No i niechce juz cycusia. Dawałam mu juz i soczki i herbatki co tylko
mozn, no nie wypije i juz. A jak tam wasze pociechy??
Obserwuj wątek
    • beciakoz Re: bardzo mało pije 12.09.05, 15:24
      mój to samo i w tym samym wieku,ja karmie piersią. Poiłam już szklanką, kubkiem
      niekapkiem, łyżeczką, mam kilka butelek i smoczków i nic. Teraz ma gorączke
      drugi dzień nic nie je tylko cyc i nie pije od dziś wlewamy w niego łyżeczką
      (siłą) bo inaczej szpital i kroplówka. Co za dzieci ciekawe kiedy będą miały
      kaprys zacząć pić.
    • alka_30 Re: bardzo mało pije 14.09.05, 07:20
      Mam rocznego syna który też bardzo mało pje.Podczas wakacji nad morzem nie pił
      nic oprócz rannego i wieczornego mleka.Teraz pije po południu ale nie zawsze -
      np sok gruszkowy z wodą tylko z butli, kubkiem niekapkiem rzuca o podłogę.
      Pytałam sie wielu lekarzy i odpowiadaja ze widocznie nie potrzebuje więcej
      podobno dziecko sie nie zagłodzi i nie zasuszy.
      Jak sięgam pamięcią to od zawsze mało pił sok marchwiowy podawałam jak był mały
      przed mlekiem jak był głodny około 40ml ale też nie zawsze wypił! trzeba czekać
      aż maluchom odmieni się.Pozdrawiam wszystkie mamay!!!
      • nemezis9 Re: bardzo mało pije 14.09.05, 21:16
        witam, moja cora (21 miesięcy) od zawze mało pila, ale tak naprawde minimalnie.
        w zeszle wakacje ( miala 7, 8 miesiecy) wypijala gora 50 ml...a nie karmilam
        piersia w ogole bo nie chciala uparciuchcrying, o zimie nie wspomne...odkad
        nauczyla sie pic z niekapka troszke wiecej pije, ale tez jak wypije jeden sok
        na dzien to jest cud, ostatnio nauczyla sie pic soki z rurka, zakupilam wiec
        bidon i jest lepiej, nawet herbatke z tego chetnie wypija...uff

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka