mama_marysi11 19.09.05, 14:58 Od kiedy (od jakiego wieku podajecie dzieciom w/w platki?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaga3 Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 19.09.05, 15:10 Maly ma 17 m-cy i narazie nie chce sie skusic na ten smakolyk . Karmie piersia, wiec nie chce tknac innego mleczka niz mamy. Kiedys nastapila proba, ale skonczyla sie wypluciem zawartosci buzi - Mleko z kartonu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
d.orka Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 19.09.05, 15:28 Mój synek jest w podobnym wieku i dostaje tylko płatki kukurydziane, którymi się zajada bez mleka. Niestety jest uczulony na nabiał. Innych płatków mu nie daję (za dużo cukru). A czy Ty widzisz jakis problem w tym, że Twój mały nie chce tego zjadać? Ja myśle, że to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
zaga3 Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 19.09.05, 15:57 Dla mnie nie jest to problemem. Zajada sie innymi smakolykami, niekoniecznie musza to byc platki sniadaniowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 19.09.05, 15:33 Moja 2-letnia córa dostaje te i inne płatki od niedawna, ale nie codziennie, no i z mlekiem modyfikowanym z kartonu Candia lub Bebiko Junior. Alergi brak, a młoda jest zachwycona swoją "dorosłością". Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 19.09.05, 18:04 Od kiedy zaczął upominać się o słodycze mniej więcej od roczku, poprostu jak mam dać coś słodkiego daje płatki w miseczce-najlepiej crispy crisp albo nesquik Odpowiedz Link Zgłoś
gdunia1 Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 19.09.05, 18:30 Ja swojej dwuletniej córeczce podaje płatki kukurydziane z mlekiem 3,2 i od niedawna zaczełam dosypywać po parę kuleczek nesquika tak by było bardziej kolorowo i troszkę dla urozmaicenia smaku, bo ona bardzo lubi wszystko co z mlekiem i na mleku wypija conajmniej pół litra dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia2910 Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 19.09.05, 21:14 Mój synek ma 16 miesięcy i je na razie kółeczka Cheerios 4 zboża bez mleczka tak na sucho. Kupowałam jeszcze Nesquiki ale te akurat mu nie pasowały i nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
asia2910 Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 20.09.05, 15:44 Poprawka - synuś ma 18 miesięcy. Tak szybko leci że dopiero później sobie uzmysłowiłam pomyłkę Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 19.09.05, 21:42 Bartoszek (2,8) je frutinne (z jabkami i rodzynkami), czasem tez te kółeczka wilozbozowe cheerios (czyy jakos tak). Jest alergikiem, wiec jada je z jogurtem, albo musem owocowym Wczesniej dawałam mu najzwyklejsze mueli (nie chciałam, żeby jadał cukier), ale teraz muesli je raczej niechętnie. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
thrier Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 20.09.05, 09:16 Moja młodsza córka zajada się nimi odkąd skończyła roczek (może trochę później); Na początku nie podawałam chrupek z miodem, z orzechami, z cynamonem i z czekoladą ze względu na uczulające właściwości. Najczęściej dawałąm wielozbożowe cheerios i kukurydziane. W tej chwili hitem są CiniMinis i nadal Cheeriosy. Moje dzieci praktycznie nie jedza w domu slodyczy (typu czekolada, lizaki, cukierki, batoniki, wafelki) a chrupeczki zaspokajają ich ochotę na słodkie. Najczęściej przegryzają na sucho czasem również z mlekiem (przyznaję bez bicia - nie modyfikowanym). Wolę żeby jadły chrupki niż chipsy czy orzeszki ziemne (choc tradycyjne orzechy, migdały czy susz też pojawia się do przegryzania)... Odpowiedz Link Zgłoś
karina1974 Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 20.09.05, 11:30 jak mała skończyła chyba ze 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
annasumowska Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 21.09.05, 21:56 dzien dobry Moj synek ma 12 miesiecy ale juz od 9-go miesiaca zycia wcina ze mna Nesquiki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Platki Nesquik, Chocapic itd. 22.09.05, 13:53 Hej, Córka ma 2 latka, od niedwana je chocapic i musli, ale tylko czekoladowe. Dostaje płatki raz na tydzień, czasem dwa razy. Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś