ila_4 29.09.05, 21:31 Czy na bazie takiej wody można przygotowywać mieszanki dla małego dziecka? Moja córka ma 2,5 miesiąca. Zadałam to pytanie na forum butelkowym, ale nie mogę się doczekać odpowiedzi. Może któraś z mam wie? uzywa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocianna Re: Oligoceńska woda 29.09.05, 22:23 Skoro ja używam kranówy (ale ja mam wodę z zalewu zegrzyńskiego, nie z wisły), to myslę, że oligocenka też się jak najbardziej nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
skimag1 Re: Oligoceńska woda 30.09.05, 08:34 Myślę, ze oligoceńska jak najbardziej - jeśli jest dobrze przechowywana - krótko, w lodówce i w odpowiednich butelkach - najlepiej szklanych, bo na tych plastikowych osadzają się bakterie. Jeśli woda jest źle przechowywana, to tworzą się w tej wodzie złe związki czy bakterie (nie jestem chemikiem, wiec nie powiem jakie) i taka woda może zaszkodzić! To wtedy już lepsza kranówa (oczywiście przegotowana), bo jest w jakiś sposób oczyszczana. Wiem, bo sama na studiach piłam oligoceńską, którą nosiliśmy w plastikowych butelkach!!! Po przeczytaniu kilku artykułów na ten temat przestałam ją pić. Odpowiedz Link Zgłoś