alo76 28.11.05, 12:51 Chcialabym zrobic gulasz z kasza gryczana. Mozecie podac mi jakis sprawdzony przepis, zeby miesko wyszlo mieciutkie. Mma nadzieje, ze to bedzie jakas odmiana w menu mojego (prawie) dwulatka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aw271 Re: gulasz-prosze o przepis 28.11.05, 13:08 Pol kilo karkowki pokroic na male kawalki i poddusic z cebulka na patelni.Wrzucic do gara i zalac woda, az przykryje. Dodac 4 ziela angielskie, listek bobkowy, zabek czosnku(pokrojony),posolic, popieprzyc.Gotowac na malym ogniu az miesko bedzie mieciutkie(troche moze potrwac).Potem wez pol szklanki maki i rozrob z woda(konsystencja lanych klusek). Dodaj do gotujacego sie gulaszu(mieszajac) i juz, jak zgestnieje wylacz. Jak zbyt rzadki zagescic jeszcze raz. Sprobuj czy nie trzeba dosolic. Podawac z kasza agryczana oczywiscie. Smacznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
syla113 Re: gulasz-prosze o przepis 28.11.05, 18:31 a ja robie tak .....kroje miesko jakie chce na kosteczke oraz w malenka kosteczke kroje cebulke po czym obsmazam cebulke dodajac papryki slodkiej sypkiej potem wyjmuje cebulke o obsmazam miesko dobrze , potem posypuje maka mieska (naprawde lepiej tak zrobic grudki sie nie robia i nie musisz potem mamlec maki ze smietana, po posypaniu mieszam dobrze potem dodaje cebule i wode a takze listek i ziela i przyprawyn jakie chcesz potem przykrywam i pyrka mi to poki miesko nie bedzie miekkie jakies 2 godz, na koniec daje bardzo duzo zieleniny i smietane i doprawiam sola pieprzemm jak kto woli , pyszne polecam Odpowiedz Link Zgłoś
alo76 Re: gulasz-prosze o przepis 29.11.05, 12:28 ciekawy przepis. z pewnosica tez go wyprobuje Odpowiedz Link Zgłoś
ana_mama_patrycji Re: gulasz-prosze o przepis 29.11.05, 12:54 Do kaszy gryczanej najlepiej pasuje wołowinka duszona z dużą ilością warzyw ( marchewka, por, cebula, seker naciowy, czosnek). Odpowiedz Link Zgłoś