Dodaj do ulubionych

gulasz-prosze o przepis

28.11.05, 12:51
Chcialabym zrobic gulasz z kasza gryczana. Mozecie podac mi jakis sprawdzony
przepis, zeby miesko wyszlo mieciutkie. Mma nadzieje, ze to bedzie jakas
odmiana w menu mojego (prawie) dwulatka smile
Obserwuj wątek
    • aw271 Re: gulasz-prosze o przepis 28.11.05, 13:08
      Pol kilo karkowki pokroic na male kawalki i poddusic z cebulka na
      patelni.Wrzucic do gara i zalac woda, az przykryje. Dodac 4 ziela angielskie,
      listek bobkowy, zabek czosnku(pokrojony),posolic, popieprzyc.Gotowac na malym
      ogniu az miesko bedzie mieciutkie(troche moze potrwac).Potem wez pol szklanki
      maki i rozrob z woda(konsystencja lanych klusek). Dodaj do gotujacego sie
      gulaszu(mieszajac) i juz, jak zgestnieje wylacz. Jak zbyt rzadki zagescic
      jeszcze raz. Sprobuj czy nie trzeba dosolic. Podawac z kasza agryczana oczywiscie.
      Smacznego!!!
      • alo76 Re: gulasz-prosze o przepis 28.11.05, 13:22
        jutro wyprubuje. dzieki!
        • syla113 Re: gulasz-prosze o przepis 28.11.05, 18:31
          a ja robie tak .....kroje miesko jakie chce na kosteczke oraz w malenka
          kosteczke kroje cebulke po czym obsmazam cebulke dodajac papryki slodkiej
          sypkiej potem wyjmuje cebulke o obsmazam miesko dobrze , potem posypuje maka
          mieska (naprawde lepiej tak zrobic grudki sie nie robia i nie musisz potem
          mamlec maki ze smietana, po posypaniu mieszam dobrze potem dodaje cebule i
          wode a takze listek i ziela i przyprawyn jakie chcesz potem przykrywam i pyrka
          mi to poki miesko nie bedzie miekkie jakies 2 godz, na koniec daje bardzo duzo
          zieleniny i smietane i doprawiam sola pieprzemm jak kto woli , pyszne polecam
          • alo76 Re: gulasz-prosze o przepis 29.11.05, 12:28
            ciekawy przepis. z pewnosica tez go wyprobuje smile
    • ana_mama_patrycji Re: gulasz-prosze o przepis 29.11.05, 12:54
      Do kaszy gryczanej najlepiej pasuje wołowinka duszona z dużą ilością warzyw (
      marchewka, por, cebula, seker naciowy, czosnek).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka