viola-78 31.01.06, 22:57 Mam pytanko odnosnie rumianku moje 18 miesieczne dziecko nie chce nic innego pic tylko rumianek zadnych innych herbatek o sokach nie wspomne czy to ziolo moze zaszkodzic lub miec jakies konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pysiaczek121 Re: Rumianek 01.02.06, 11:07 Moja córka też pije tylko rumianek, na opakowaniu przeczytałam, że nie ma przeciwskazań do podawania rumianku i nie stwierdzono przedawkowania tego zioła. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia.x Re: Rumianek 01.02.06, 20:31 moja corka 10 mcy tez pije tylko rumianek i sie zastanawiam czy tak moze go pic w kolko Odpowiedz Link Zgłoś
bogumilka1 Re: Rumianek 01.02.06, 21:27 Odnośnie rumianku zapisałam sobie kiedyś z pewnej książki, że tak silnie działającą roślinę leczniczą można stosować jedynie jako lekarstwo, a nie jako "domową herbatkę" do codziennego picia. Być moze, że jako przetworzona herbatka Hippa lub in. nie ma tak silnego działania, ale chyba lepiej być ostrożnym. Cierpliwości z czasem dziecko polubi coś innego. Moja córcia dopóki piła z cycusia nie chciała żadnego in. napoju. Potem zasmakowała w herbacie roiboos (najlepsza jest firmy Astra) Odpowiedz Link Zgłoś