aga997 01.02.06, 18:13 czy można dawć melisę 10 mieś dziecku do picia (taką z torebki do zaparzenia) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kika53 Re: czy można dawac melisę 01.02.06, 18:53 nie wiem na pewno,ale jesli w herbatce laktacyjnej jest w skladzie(ja taka pije) i mozna ja pic od urodzenia dziecka ,to chyba nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 Re: czy można dawac melisę 01.02.06, 19:24 Herbatka bobovita ma w składzie melisę(od5mies.). Melisa sama pewnie byłaby za mocna, chyba, że zrobiłabyś bardzo cienki napar, ale chyba już lepiej tę herbatkę Odpowiedz Link Zgłoś
iwaaa Re: czy można dawac melisę 01.02.06, 19:35 a wasze dziciaki pija melise? probuje swojemu 8 misiecznemu bobasowi dawac bobovite wlasnie z jablkiem i melisa, i szzcerze? nie hce jej pic! Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1968 Re: czy można dawac melisę 01.02.06, 20:27 nie bardzo rozumiem po co dziecku ta melisa?chcesz je uspokoic? Odpowiedz Link Zgłoś
annieska Re: czy można dawac melisę 01.02.06, 21:00 Pytałam swojego pediatrę i raczej nie polecała, powiedziała,że różnie z nią bywa i lepiej podać virbulcol. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: czy można dawac melisę 01.02.06, 21:41 ja kupiłam herbatke bobovita jabłkową z melisą Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: czy można dawac melisę 02.02.06, 08:43 oczywiście, że można! wcale nie jest za mocna dla dziecka, jak coś to możęsz rożcieńczyć. a nie jest przesłodzona jak bobovita i hipp, duzo zdrowsza. moje dziecko z chęcia piło przed snem, melisa jest bardzo smaczna! Odpowiedz Link Zgłoś
paskowka1973 Re: czy można dawac melisę 02.02.06, 08:49 Jeśli karmisz piersią, sama możesz pić melisę, przeniknie do mleka. A ja widziałam w sklepach zielarskich specjalne herbatki uspokajające dla niemowląt, które mają w składzie właśnie melisę. Może lepiej to Odpowiedz Link Zgłoś
dabis Re: czy można dawac melisę 02.02.06, 11:05 Ja podaje dosłownie dwie łyżeczki mojemu synkowi wieczorem (7 tyg.)herbatki z HIPa, taliej uspokajającej dla niemowląt. Zawiera melisę , rumianek i lipę. smakuje mu i wyraźnie jest po niej zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
aga997 Re: czy można dawac melisę 02.02.06, 13:35 podaję ją synkowi ponieważ od kiedy mu ją serwuje przesypia mi całe noce (rozcieńczam oczywiście) ,a to w jego przypadku jakiś fenomen. Odpowiedz Link Zgłoś
fitap Re: czy można dawac melisę 04.02.06, 23:36 Małym dzieciom nie można podawać żadnych środków uspokajających, nawet ziołowych bez konsultacji z pediatrą. Odpowiedz Link Zgłoś