12.02.06, 12:49
Moj synek ma 15 mies. Poradzcie czy w tym wieku dajecie juz kakao i jesli tak to jakie najlepiej kupic? I robicie dajecie na cieplo czy na zimno, i to w przerwie miedzy posilkami? I robicie kakao na mleku tym ktore dziecko pije tak? Bo ja kupuje bebiko junir wiec robilabym na bebiko. A kakao to takie rozpuszczalne czy takie gorzkie. Napiszcie jak robicie??
Obserwuj wątek
    • figrut Re: Kakao?? 12.02.06, 13:31
      Kakao daje juz od jakiegos 12 miesiaca zycia. Zwykle gorzkie kakao, na zwyklym
      mleku UHT z kartonu. Tak, tak, wiem ze za chwile odezwa sie tu glosy mam
      doskonalych tabelkowych i napisza cos w stylu "kakao takim maluchom ?!", "na
      zwyklym mleku z kartonika, takiej truciznie ?!". Moje dzieci dziennie wypijaja 2
      litry mleka pod roznymi postaciami. Ciekawe ile kartonow lub puszek
      modyfikowanego wychodzilo by mi tygodniowo ? Aha, jestem najwidoczniej bardzo
      staroswiecka mamusia, bo z 15 letnim stazem i trojka dzieci. Wiem, wiem, te z
      malenkimi dziecmi z pewnoscia sa bardziej wyuczone. Pozdrawiam.
    • nicniewiem19 Re: Kakao?? 12.02.06, 13:44
      Kakao owszem,ale najlepiej na mleku bebiko junior,a w ostateczności na tłustym
      z woreczka które trzeba ugotować przed podaniem.Mleka UHT z pudełka nie
      powinno sie podawać przed 4 rokiem życia gdyż pozbawione ono jest dobroczynnych
      na ukł. trawienny składników.Jest za bardzo wyjałowione.
      • bea-ta Re: Kakao?? 13.02.06, 09:02
        Tylko uwaga na kakao, bo zapiera. Poza tym każde naturalne możesz podać
        maluchowi, ja podaje czasem na mleku modyfikowanym, ale poracja kakao na zwykłym
        mleku raz dziennie w tym wieku nie zaszkodzismileBeata
    • marta406 Kakao 14.02.06, 11:00
      Według " tabelki" można je podawać dzieciom od roku wink Najlepiej ma mleku
      modyfikowanym, najlepiej zwykłe kakao. Ja robię w ten sposób. Gotuje wodę dodaje
      trochę kakao i trochę cukru. Jak się zagotuje, odlewam do butli np. 210 ml i
      dopiero dodaje mleka modyfikowanego. Kakao może być dodatkiem do kolacji czy
      śniadania, jako drugie śniadanie, a nawet deser smile Podaje raczej ciepłe, ale
      nie gorące. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka