12.02.06, 20:39
czy mogę dawać mojeje 13-sto miesięcznej niuni danonki, kinderki, słodycze?(
miała skazę białkową)
Obserwuj wątek
    • peresia Re: danonki 13.02.06, 08:03
      Jeżeli chodzi o danonki, to opinie są podzielone. Natomiast co do słodyczy
      jestem przeciwna: po co do nich przyzwyczajać dziecko? Lepiej dawaj dziecku
      owoce, np. banany.
      • marghe_72 Re: danonki 13.02.06, 09:53
        a danonek to nie słodycz? smile
    • bea-ta Re: danonki 13.02.06, 10:35
      Zacznijmy od tego, że dziecku ze skaza nie dajemy serków, kinderków z mlekiem,
      czy słodyczy z zawartością mleka w proszku, chyba, że chcemy miec kłopotysadBeata
    • bea-ta Re: danonki 13.02.06, 10:38
      Dla przeprowadzenia prowokacji w celu sparawdzenia czy skaza ustapiła( bo po
      okresie karencji 9-12m mozna się pokusic o cos tajkiego pod kontrolą pediatry,
      mając na uwadze, że wiekszośc skaz to zwykłe nietolerancje wynikające z
      niedojrzalości układu pokarmowego) dobrze jest podac naturalny jogurt bez
      dodatku mleka w proszku, bo jego dodatek powoduje znaczne zwiekzsenie zawartości
      białka krowiego w przetworze( jogurcie, kefirze) i moż ebardziej alergizopwać. B.
      • leluchow1 Re: danonki 13.02.06, 11:07
        a jaki to jogurt? bo ja mam wlasnie wprowadzic, choc nam lekarka mowila wlasnie
        o prowokacji danonkami ja co przekonania nie mam. podaj mi prosze firme
        produkujaca takie jogurty
        ania
        • marghe_72 Re: danonki 13.02.06, 11:18
          lekarka Wam zaleciła Danonki?????
          • leluchow1 Re: danonki 13.02.06, 11:29
            dokładnie.
            powiedziala ze "po nich jest jeszcze stosunkowo najmniej uczulen", ale moj
            wujek pracuje w branzy mleczarskiej i mowi ze danonki to badziewie straszne,
            osobiscie nie mialam cholerstwa w ustach wiec nawet nie wiem nawet czy smaczne.
            pozdrawiam ania
            • marghe_72 Re: danonki 13.02.06, 11:43
              smaczne toto nawet jest
              ale nic poza tym

zmieniłabym lekarkę.
              • malgorzata23c Re: danonki 13.02.06, 12:58
                Badziewie ?? to czego mają pozytywną opinie Instytutu Matki i Dziecka. Jak to
                jest z nimi
                • leluchow1 Re: danonki 13.02.06, 13:16
                  wiesz co ja sama nie wiem. wuj mowi ze jest w nich bardzo duzo chemii, znacznie
                  zdrowsze sa wg niego te ktore maja krotki term przydatnosci do spozycia - bo
                  mniej w nich konserwantow. a co do pozytywnej opinii to danonki sa zalecane dla
                  dzieci od lat 3.
                  ania
                • leluchow1 Re: danonki 13.02.06, 13:19
                  matko! kiedy temat tych danonkow wreszcie sie skonczy smile
                  ja w kazdym razie dam matowi jogurt naturalny albo bielucha a jak bedzie
                  starszy (czyt, niekoniecznie 3 letni) to dam i danonka. nie dajmy sie
                  zwariowac. byle tylko te danonki nie byly jedynym nabialem. my tez czasem ( o
                  zgrozo dla bioder) szalejemy i jemy chipsy! nie zebym planowala dac je
                  mateuszowi smile)
                  pozdrawiam
                  ania
    • baroslaw Re: danonki 16.02.06, 16:26

wszyscy te danonki, actimelki daja swoim dzieciom..jasne reklama robi swoje,
      drukowanymi literami pisza o atestach itd..tyle tylko, ze za wydanie takich
      atestow firma dopieszcza lekarzy i profesorow wyjazdami i innymi prezentami...

a tak naprawde te produkty to nieszkodliwe, slodkie, sztuczne paskudztwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka