unia78 03.03.06, 21:34 Od kiedy można spróbować podawać dziecku, które zna smak tylko mleka matki? Oczywście jada coś innego, ale żadnych mieszanek, żadnego mleka modyfikowanego? Pozdrawiam - Paulina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogusia.woj Re: mleko sojowe, mleko kozie 04.03.06, 10:36 Moja córka po odstawieniu od piersi zaczęła pić mleko sojowe na które niestety sie uczuliła. W wieku 2 lat zaczęłam jej dawać mleko kozie i piła je przez rok. Potem przeszłam na mleko krowie. Dodam że mała miała wcześniej skazę białkową. Niestety różne są opinie na temat podawania mleka koziego, ale nam akurat pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: mleko sojowe, mleko kozie 04.03.06, 10:44 młody mial ok miesiaca, gdy wyszly mu objawy skazy bialkowej, od tamtej pory ja piłam mleko sojowe karmiac go piersia; gdy mial ok 8-9 mies. zaczelam dawac mu do picia to mleko, ktore ja pilam, powoli wycofywalam karmienie piersia, od ok 10-11 miesiąca Marek je na sniadanie kaszke na mleku, wczesniej sojowym a od jakiegos tygodnia daje mu juz na normalny modyfikowanym dla dzieci - jak kupowalam a aptece mleko i zastanawialam sie nad wyborem, jakie kupic farmaceutka powiedzila mi, ze jej wnuczek, tez ze skaza od ok 1 roku pil mleko kozie i proponowala mi, zebym juz dawala swojemu dziecku mleko kozie, ale jakos kozie mnie na razie nie przekonuje Odpowiedz Link Zgłoś