miska12 08.09.06, 12:19 Córcia ma roczek- mogę dać jej troszke zupki grzybowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edycia274 Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 12:21 Z tego co wiem nie !! Wczoraj kupiłam " mamo to ja" jest artykuł o grzybach. Odpowiedz Link Zgłoś
arnikaarnika Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 12:25 Nie ryzykuj podanie grzybów zawsze wiąże się z niebezpieczeństwem zatrucia ,o ile dorosły ma szansę sobie poradzić to dzieci prawie zawsze umierają po 2-3 dniach . Naprawdę dziecko niewiele straci jeśli nie zje zupy grzybowej ,ty duż stracisz kiedy umrze twoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 12:26 grzyby nie mają żadnej wartości odżywczej,pozatym są ciężko strawne. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 12:27 Grzyby są ciężkostrwne, a poza tym nie każdy ma enzym mogący strwić " grzybka " Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 12:36 >podanie grzybów zawsze wiąże się z niebezpieczeństwem zatrucia Chyba tylko wowczas, gdy nie masz pojecia , co wkladasz do garnka. Wiem co zbieram i co gotuje , o zatruciu nie ma mowy. Grzyby sa ciezkostrawne i nie polecane dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
arnikaarnika Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 12:42 wszystkie matki które ztruły swoje dzieci też były znawcami grzybów ,wszystkie wiedziały co wkładały do garnka i wszystkie wiedziały co wkładały potem do trumienki Odpowiedz Link Zgłoś
miska12 Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 12:53 Dzieki. Juz chcialam jej dac sprobowac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 12:58 Bzdura.Nie byly zadnymi znawcami, tylko im sie WYDAWALO.A to kolosalna roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
arnikaarnika Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 19:31 lola gdybyś miała trochę oleju w głowie to byś wiedziała że dziecko może się śmiertelnie zatruć nawet borowikiem jeśli był niewłaściwie przechowywany ,można zminimalizować ryzyko jeśli podaje się tylko grzyby rurkowe ,świerze, i młode ale po co ryzykować ? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 19:55 gdzies kiedys czytalam o dziecku ktore zatrulo sie pieczarka. Bo rosla chyba na lace, i dostal sie do niej zarodnik muchomora - jesli czegos nie poplatalam. Doroslym nic sie nie stalo, dziecko sie zatrulo, chyba smiertelnie ale tez nie pamietam, tylko ta pieczarka utkwila mi w pamieci. Generalnie grzybow nie podaje sie dzieciom przed 3 r. zycia. Ciezkostrawe i bez wartosci odzywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 20:18 Czytałam gdzieś, nie pamiętam gdzie, że od 4 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 20:28 Mój 20-o miesięczniak wciął ostatnio omleta z grzybami (z lasu) i wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 20:34 > Mój 20-o miesięczniak wciął ostatnio omleta z grzybami (z lasu) i wszystko ok. gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
masumi2006 arnikaarnika 08.09.06, 20:30 nie strasz dziewczyny,bo samej dreszcz mi przeszedł po plecach jak przeczytałam co napisałaś.Dzziewczyna pyta od kiedy może podać grzyby,a nie stwierdza,że już podała,czy w najbliższym czasie to zrobi.I nie mów,że nie ma oleju w głowie,bo gdyby nie miała,nie pytałaby nikogo o zdanie tylko nakarmiła dziecko zupą grzybową.I jeszcze jedno:"świeże" piszemy przez: "Ż" Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 20:36 nie dawaj, nie umrze jak jej nie dasz...a odwrotnie, czasami i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
arnikaarnika Re: Od kiedy można podawać grzyby? 08.09.06, 21:04 odpowiadam tym które w tym wątku napisały i napiszą : że właśnie ich miesięczne dziecko zjadło grzybową z makaronem i żyje - moje dziecko przebiegło dzisiaj przez ulicę bo ktoś nie zamknoł bramki i nic mu się nie stało - czy to oznacza że przebieganie przez ulicę jest dla dzieci bezpieczne ? Odpowiedz Link Zgłoś