ola984 27.10.06, 11:57 bo mnie juz brakuje pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edycia274 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 11:59 żurek i rolady z ogórkiem w sosie czosnkowym, brazowy ryż Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 12:05 niams opowiedz wiecej o tych roladach Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 12:08 bierzesz mięsko wołowe czy jakie tam lubisz rozbijasz przyprawiasz wkładasz pogrojonego ogóreczka i zaijasz i smażysz.. te roladki polewasz sosem czosnkowym. sos: jogurt naturalny plus ( ja akurat 2 głowy czosnku). albo jogurt naturalny czosnek, ogórek starty zwykły o kiszony. pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Nisar 27.10.06, 12:06 z czym te naleśniczki? może bym wpadla na jednego Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Nisar 27.10.06, 15:43 Głównie z syropem klonowym, bleeeeeeee Ale możesz dostać z białym serkiem i powidłami śliwkowymi... Kiedy będziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
balbina16 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 12:07 Śledzie w śmietanie i do tego pieczone z ziołami i czosnkiem ziemniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 12:08 u mnie kuchnia wloska, czyli penne ze szpinakiem i smietana z dodatkiem lazura a na deser slynna na czerwcowkach2006 szarlotka z bita smietana i piwo ma sie rozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 12:19 faszerowane papryki w sosie pomidorowym i ryżem, z buraczkami Odpowiedz Link Zgłoś
iwles mam od wczoraj zupę pomidorową 27.10.06, 12:21 pewnie jutro też będe gotowała pomidorową i w przyszłym tygodniu też. Bo teraz tylko ta zupka jest jedzona przez moje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszkaka Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 13:17 Ja mam dzisiaj ochotę zrobić placki po węgiersku. pyszności tymbardziej, że mój syn je uwielbia. MNIAM MNIAM Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka placki 27.10.06, 13:20 moge prosic przepis? u nas pyry buraczki i kotlety mielone Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszkaka Re: placki 27.10.06, 13:24 Ten przepis znalazłam na stronie internetowej i mam go zzamiar wypróbować. Te placki mozna robić niekoniecznie z sosem bardzo dobre wychodzą z samą śmietanką Psznośći.... Składniki: Placek: - 6 dużych ziemniaków - jedna średnia cebula - 1 jajko - 2 łyżki mąki - kwaśna śmietana - sól - olej Gulasz: - 0,5 kg wieprzowiny - jena cebula - pieprz, sól - liść laurowy - 1 łyżeczka mąki. Jak przyrządzić? Placki: 1. Na tarce na drobnych oczkach ścieramy obrane ziemniaki i cebule. 2. Dodajemy jedno człe jajo oraz 2 łyżki mąki. 3. Doprawiamy solą i mieszamy. 4. Na dużej patelni smażymy placki o średnicy ok. 20 - 30 cm. Gulasz: 1. Wieprzowinę pierzymy i solimy, kroimy w kawałeczki, smażymy na oleju. 2. Podlewamy wodą dusimy, do miekości dodajemy podsmażoną cebulkę oraz liść laurowy. 3. Na końcu zgęszczamy sos 1 łyżeczką mąkąi oraz doprawiamy. Potrzebne przybory: Trzy patelnie, nóż, deska, miska, tarka. Jak podawać? Placki rozkładamy na talerzu na jedną połowkę nalewamy sos gulaszowy i składamy na pól, po wierzchu złożonego placka smarujemy porządnie kwaśną śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 13:24 dziś pomidorowa prościzna: pomidorówka dla dzieci dla męza makaron z sosem pomidorowym i serem blue tu dziesiatyki pomysłow fotoforum.gazeta.pl/71,1,777.html?f=777 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszkaka Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 13:26 mój syn tez lubi pomidorówke ale mąz raczej nie bardzo, i to jak prawdziwy chłop schabowy, ziemniaki i oczywiście ogórki korniszony.. Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 13:33 Dziś smażone boczniaki + pieczywo + surówka z kapusty. Mmmmm, jeeeść! Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: co gotujecie - OT - do marghe 27.10.06, 13:55 marghe, dla dzieci? ________________ pozdrawiam, Patyk, mama 2x Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Patyczku :) 27.10.06, 13:58 patyk.od.zosi napisała: > marghe, > > dla dzieci? Nie napisałam ,ze dla moich Moje jest jedno Miło Cię widzieć > ________________ > pozdrawiam, > Patyk, mama 2x Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: od Patyczku :) 27.10.06, 13:58 ________________ pozdrawiam, Patyk, mama 2x Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka1975 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 13:44 ryba panga, pieczone ziemniaczki z ziołami prowensalskimi oraz sórówka z kiszonej kapusty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowabiala1 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 13:58 nalesniki z nutella Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 14:04 nalesniki z szynka i pieczarkami, zapiekane z serem w piekarniku + salata. Ciasto bananow mam z wczoraj, jakos udalo mi sie zrobic. Niektore wasze dania brzmia pracowicie. Jak radza sobie mamy z kikunastomiesieczniakiem uwieszonym na kolanie w kuchni zwlaszcza po poludniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 15:15 Czesc!! Ja dzisiaj robie gulasz z ryzem i kasza.Ryz dla mnie i synka a kasza dla meza z surowka albo ogorek kiszony.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 15:36 Jak co dzien ide na latwizne obiady dla calej naszej 3 kupuje u mnie w pracy, gotuje tylko z sobote i niedziele dzis beda pierogi ruskie Odpowiedz Link Zgłoś
izka100 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 15:40 Hej! A u mnie dzisiaj kopytka z sosem pieczarkowym, wczoraj była zapiekanka z ziemniakami i boczkiem a jutro nie wiem moze gołabki. Zobacze Pozdrawiam izka Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 15:49 jak zwykle nic. bede w domu po 20 to zjem jakas kolacyjke i odejrze Wladce bo dzis II-ga czesc P,S obiad zjadlam przed chwila w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 20:05 Dziś: tylko jedno danie - chowder. deser: gruszka z sosem waniliowym i malinami. Wczoraj: kartacze z mielonym mięsem, bez deseru i zupy, bo wieczorem byliśmy na przyjęciu. Dla mnie sałata. Przedwczoraj: tylko naleśniki z syropem klonowym. Jutro: krupnik z grzybami albo gulasz cielęcy z kaszą gryczaną i tartą marchewką, jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: co gotujecie dzisiaj na obiad 27.10.06, 20:19 a ja zrobiłam makaron smażony (tzn najpierw gotowany) z cebulką, kiełbaską, marchewką, bazylią i koncentratem nawet dobre było co mnie zaskoczyło ździebko )) Odpowiedz Link Zgłoś