dorotaa3 29.10.06, 15:04 Witam wszystkie mamuśki !!! Czy któraś z Was ma może przepis na owe ciasteczka,kiedyś robiłam je ale zgubiłam przepis.Tyle co pamiętam to to,że robiło się bardzo szybko i bez pieczenia. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wewska Re: ciastka z płatków owsianych-przepis. 29.10.06, 16:47 Mam taki przepis ale ostrzegam - nie robiłam i nie wiem, czy dobre. Wykonanie: 1/2 kostki masła 2 szkl. cukru 6 łyżek mleka 4 łyżki kakao 3 szkl. płatków owsianych 5 dkg. rodzynek * masło, cukier, mleko, kakao podgrzać i rozpuścić, nie gotować * gorącą masą zalać płatki * dodać bakalie * wykładać na pergamin * ostudzić Pozdrwiam, wewska - ugryź się Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: ciastka z płatków owsianych-przepis. 29.10.06, 17:36 Mojej eksteściówki przepis, kopiuje prosto z niedawnego maila one stick of oleo, - ja daję masło, około 1/4 kostki three cups of sugar, brr, zamieniam na ćwierć szklanki cukru albo i mniej 1/2 cup of cocoa, - 5-6 łyżek kakao 1/2 cup of milk - ok. 1/4 szklanki mleka Combine in a heavy pan and boil for 1 minute. Then, add 1 cup of peanut butter, 1 teaspoon of vanilla, and 3 cups of oats. W garnku (metalowym) trzeba to porządnie wymieszać i minutę podgrzewać, dodać 1/4 szklanki masła orzechowego, cukier waniliowy albo wanilię i tyle płatków, żeby zrobiła się gesta masa, która odchodzi od łyzki. Dalej jak wyżej Czyli na pergamin albo do muffinkowych papierków. Stir that whole mess around until it’s relatively consistent, and plop down spoonfuls on foil or wax paper. Alternatively, just eat as much of it as you can, straight out of the pan, while it’s still warm, and then plop the rest of it down in spoonfuls to cool and harden. Podobno ten przepis pochodzi z jakiegoś święta owsianki Odpowiedz Link Zgłoś