Dodaj do ulubionych

dieta makrobiotyczna

IP: *.* 14.06.01, 13:50
Usłyszałam ostatnio o diecie makrobiotycznej. Niestety nie potrafię niczego znaleźć na jej temat. Jeśli ktoś z Was zetknął się z tą dietą lub ją stosuje, bardzo proszę o jakieś informacje, przepisy, itp.Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: dieta makrobiotyczna IP: *.* 26.06.01, 10:02
      dzieta makrobiotyczna jest oparta na porach roku, w zimie wiecej ziaren, w lecie wiecej warzyw i owocow. globalnie nalezy jesc to, co rosnie w danym klimacie. stosowana z rozsadkiem i wiedza na temat zawartosci poszczegolnych elementow w danym produkcie pozwala zyc dlugo i zdrowo. ja lacze ja z zaleceniami adwentystow dnia siodmego. polecam ksiazki; leki z bozej apteki - chyba tylko w antykwariatach bo wydana w latach 80-tych, - wegetarianskie nemowe i wegetarianskie dzieci amerykanskiej autorki, nazwiska nie pamietam - pozwalaja zorientowac sie co jest dobre i wartosciowe a co wrecz przeciwnie, zawieraja przepisy i jak wejdziesz na strony empik.sklep, wpiszesz "makrobiotyczne" w tytul i szukaj to wyskoczy ksiazka ktora wlasnie zamowilam o zywieniu makrobiotycznym. jak ja dostane to napisze czy warto zamawiac, ale z opisu doszlam do wniosku, ze warto. im wiecej sie wie na jakis temat tym lepiej, mozna skompilowac wlasny styl. zycze powodzenia i wytrwania w zdrowej diecie. pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka