zaneta11113 28.11.06, 12:02 j/w coś szybkiego i prostego nie mam zamiaru siedziec przy garach. Laseczki doradzcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwles Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 12:05 aniakuz1 napisała: > muchomorki nie przejdą?? ukradłaś mi pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
aniakuz1 Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 12:07 o bardzo przepraszam, widocznie obie mamy "fajne" teściowe... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 12:08 idź na jakieś kulinarne forum i poszperaj Odpowiedz Link Zgłoś
arulo Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 12:22 Oj, ja Ci chyba nie doradze. U mnie cokolwiek ugotuje dla tesciow, to i tak ziemniaki sa najlepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka84 Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 12:26 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,23138222,23138222.html szybkie, tanie, efektowne i..... pyszne DD polecam ciasto francuskie z biedronki, rewelacyjnie sie do tego nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
aniald1 Ale super wygląda i pewnie jest pyyyyyyyyszne 28.11.06, 13:26 zabeczka84 napisała: > fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,23138222,23138222.html > szybkie, tanie, efektowne i..... pyszne DD > > polecam ciasto francuskie z biedronki, rewelacyjnie sie do tego nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 12:25 zupa pomidorowa(nie ma jak tradycja)i piersi z kuraka potnij i pozawijaj w takie roladki.Do środka żółty ser. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 12:33 Kupujesz po jednej puszce kukurydzy, zielonego groszku z marchewką, czerwonej fasolki dodajesz majonez i przyprawy plus zieloną pietruszke i koperek. Robisz schabowe w jajku i tartej bułce albo kupujesz panierkę (pełno ich teraz są nawet udziwnione)i masz obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia łatwe, szybkie i skuteczne 28.11.06, 12:38 zupa z wilczej jagody na drugie: muchomorki pieczeń z bobra sałatka z tojadu, szaleju i naparstnicy na deser mus z huby z kwiatami konwalii coś m.u.s.i. zadziałać ;p Odpowiedz Link Zgłoś
m.fiorella Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 12:45 eee nie czytałam wczesniejszych postow i ktos to juz zaproponowal...coz moze corhydron Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 12:46 To może lepiej kaszkę na mleku Bebilon 2 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 23:05 Masz na Mysli bebilon pepti 2, oczywiscie? Nie dosc, ze sraczkogenny ponoc, to jeszcze ohydny... oduczyłam sie odruchowego oblizywania palca jak mi sie dziecieca karma wyleje na ręke, nie mam w otoczeniu nic ohydniejszego niz ppepti. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli ja swojej bym zrobila pomidorowa z keczupu.... 28.11.06, 12:54 wg przepisu z forum: "do wody wrzucam jedną kostkę rosołową, trochę ketchupu (taniej wychodzi i efektywniej niż koncentrat, jeśli się weźmie ketchup z Lidla), makaron i jest pyszna pomidoróweczka, tylko doprawić Kucharkiem (Vegeta to drożyyyyyzna!)" )) przepraszam, ale nie moglam sie oprzec Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 hahahaha 28.11.06, 12:56 Dziewczyny jesteście de besth chyba tak się pisze.Zagonie mojego do garów on sobie zaprosił rodziców.Ale na marginesie nie są wcale tacy źli. hhehehe Odpowiedz Link Zgłoś
19maj schab ze śliwkami-szybki i pycha!! 28.11.06, 13:06 suszone śliwki zalewamy wrzątkiem kilka cebul ( 2-3 ) kroimy w plasterki i podsmażamy przekładamy do rondla schab kroimy na kotlety lekko rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i podsmażamy potem przekładamy na cebulę, zalewamy wywarem ze śliwek(jak jest mało to dolewamy wody), śliwki rozgniatamy i też dodajemy , można dodać 2 łyżeczki cukru, i dusimy około 25min. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Schab faszerowany śliwkami 28.11.06, 13:45 Bardzo proste, dość efektowne danie dla tradycjonalistów i mięsożerców, mimo że z wieprzowiny stosunkowo mało tłuste. Schab na 12h przed pieczeniem natrzeć marynatą z oliwy, majeranku, pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego), rozgniecionego świeżego czosnku, rozgniecionych, drobno pokruszonych liści laurowych, najdrobniej jak się da posiekanej cebuli, bez soli (sól bezpośrednio przed pieczeniem, bo trzymane w niej dłużej mięso może trochę stwardnieć). Po 12h wyjąć i szerokim, bardzo ostrym nożem zrobić poprzeczne nacięcie przez całą długość mięsa, rozciągnąć je trochę palcami i włożyc w nie suszone śliwki lekko obsypane majerankiem, śliwki upychać siłą dopóki się da. Lekko posolić, zawinąć w folię i włożyć do piekarnika na około 50 minut w 180 - 200C (orientacyjnie, stopień upieczenia zawsze trzeba sprawdzać). Na 15 minut przed wyjęciem rozwinąć wierzch z folii i włączyć górny nawiew, żeby mięso zrumienić. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 Re: Schab faszerowany śliwkami 28.11.06, 17:00 dzięki diewczyny sprubóje zrobić ten schab ze śliwkami zobaczymy jak mi wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Co na obiad dla teściów 28.11.06, 23:26 cokolwiek wzbogacone arszenikiem. Albo lepiej strychnia, agoni ajest bardziej drastyczna Odpowiedz Link Zgłoś
iza9919 Re: Co na obiad dla teściów 29.11.06, 14:28 ja proponuję roladę nadziewaną pawulonem) Odpowiedz Link Zgłoś