Dodaj do ulubionych

Salatki pomocy!!!

IP: *.* 06.11.02, 19:11
Nie polecam trzymać mleka w podgrzewaczu. Ja zrobiam ten błąd. Przez kilka dni mój Pawełek nie chciał w nocy pić mleka i nie wiedziałam dlaczego. Spróbowałam i już się nie dziwiłam. Mleko było kwaśne!- mimo, że je wcześniej zagotowałam. Lepszym sposobem jest termosik styropianowy, ale on nie trzyma tak długo ciepła. Ja po prostu wstaję w nocy i podgrzewam szybciutko przegotowane wcześniej mleko. Zajmuje to ok. 3 min.Pozdrawiam, Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: Reni Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 06.11.02, 19:14
      Dziewczyny szukam jakichś dobrych przepisów na sałatki. Mam niedługo imieniny, a chciałabym pochwalić się nową sałatką. Ciągle robię tuńczykową lub warzywną. Będę wdzięczna za pomoc. Renata
      • Gość: ulcik Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 06.11.02, 20:17
        Hej :)Wiesz mnie ostatnio z braku składników poniosła fantazja i tak powstała sałatka - jesienno - owocowagruszka jabłuszko pomidorkiw kosteczkę wszystko i zalać sosem vinegrett na musztardzie jak się wszystko przegryzie jest pyszne :) przynajmniej tak uważa moja rodzina z moją 2 - letnią córką na czele :)ulcik
      • Gość: Agnieszka_J Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 07.11.02, 23:05
        "Super-szybka" sałatka:Składniki:puszka ananasa w kawałkach20 dkg utartego żółtego seramajonez2 ząbki czosnkuWykonanie:zmieszać, wstawić do lodówkiSMACZNEGO!AgnieszkaJ
    • Gość: Ollka Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 06.11.02, 20:18
      1. seler konserwowy,por,jajko,szynka konserwowa pokrojona w plastry, ser zólty - potarty,kukurydza, majonez, sól,pieprz-wszystko wymieszac - sałatka pycha2. Por, jajko, kukurydza, ser żółty, majonez, sól, pieprz- wymieszac składniki- szybko i tanio a smaczne :)Pozdrawiam i życzę udanej imprezy
    • Gość: Ollka Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 06.11.02, 20:22
      1. seler konserwowy,por,jajko,szynka konserwowa pokrojona w cienkie paski, ser zólty - potarty,kukurydza, majonez, sól,pieprz-wszystko wymieszac - sałatka pycha2. Por, jajko, kukurydza, ser żółty, majonez, sól, pieprz- wymieszac składniki- szybko i tanio a smaczne :)Pozdrawiam i życzę udanej imprezy
    • Gość: ejziaja Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 06.11.02, 22:26
      "Silnie czosnkowa w smaku"Składniki:ugotowany makaron świderki(polecam lubelski)szynka pokrojona na cieniutkie, długie paseczkiser żółty utartyproporcje makaron:ser:szynka 2:1:1zielona pietruszka-pęczeksos:kilka ząbków czosnku przez praskę do tego olej,sól, pieprzPozdrawiamKasia
      • Gość: itanka Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 07.11.02, 02:14
        1. ryz - 1 woreczek - ugotowac2. filet z kurczaka x 2 - ugotowac.Piersi pokroic w kostke, dodac ugotowany ryz. Do tego ananas z puszki (kilka plastrów) pokroic w kostke, garsc rodzynek. Dodac majonez (dobrze jest połaczyć z jogurtem lub odrobina kefiru co by sałatka nie była taka "tłusta"..:-))) Sól, pieprz do smaku. Przed podaniem ze dwie godzinki w lodówce.Palce lizac..:-)))Smacznego no i oczywiście wszystkiego naj ..z okazji imienin. Super zabawy!!pozdarwiam
    • Gość: beattta Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 07.11.02, 09:27
      SAŁATKA Z FETĄFetaPuszka ananasów Kukurydza4 jajka2 ogórki konserwowesólpieprzmajonezFetę, ananasy, jajka i ogórki drobno pokroić. Dodać kukurydzę. Całość przyprawić wedle uznania i wymieszać z majonezem. Najlepsza jest mieszanka Hellmans z majonezem kieleckim (przynajmniej na mój gust).SAŁATKA WARSTWOWAUkładamy od dołu:seler odcedzony (najlepszy z Rolnika)puszka kukurydzy20 dag drobno pokrojonej szynki lub polędwicydrobno pokrojony ananaspor pokrojony w cieniutki paski (jego biała część)3 lub 4 jajkaNa wierzch wylewamy mały słoik majonezu.Sprawdziła się już wiele razy, efektowna i dosyć dużo jej wychodzi.SAŁATKA ŚLEDZIOWAfilety śledziowe czerwona fasolka4 jajka3 ogórki kiszonecebulawyciśnięty czosnekprzyprawy majonezUdanej imprezki!PozdrawiamBeata
      • Gość: asiaks Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 07.11.02, 09:53
        Feta, puszka kukurydzy, 2 ogórki (świeże), 4 pomidory, słoik (średni) szparagów. Pokroić, posypać bazylią w proszku i gotowe. Możę postać trochę w lodówce, żeby sie "przeżarła"Aha, pomidory oczywiście bez skórki, pokrojone wywal na durszlak, żeby "odciekły".Wszystkiego najlepszego z okazji imienin
        • Gość: q1313q Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 07.11.02, 16:37
          1) Paczka krewetek koktajlowych (obgotowac we wrzatku, 3 minuty, odcedzic, wystudzic)), puszka ananasa (pokroic w kostke), dobry majonez. Wszytsko wymieszac. Uwaga, nie trzeba zadnych przypraw! Samo w sobie jest odpowiednio slone i slodkie. 2) paluszki krabowe, puszka kukurydzy, puszka brzoskwin, kilka ogorkow kiszonych, majonez, natka pietruszki,dowolne przyprawy. 3) Kapusta pekinska, duza pomarancza, winogrona biale, marynowane pieczarki, czerwona cebula, gotowana pires indyka lub kurczaka, sos vinegert moze byc z dodatkiem majonezu :-)P.S. Najlepsze zyczenia, imienniczko :-)))
    • Gość: wike Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 07.11.02, 21:35
      Sałatka krabowa:1 op.paluszków krabowych(w każdym markecie),pokroić w kostkę1torebka ryżu(ugotować)1 ogórek zielony(duży),pokroić w kostkę1 pęczek koperku,drobno posiekaćząbki czosnku 2-4(jak kto lubi im więcej tym lepiej)Wszyskto wymieszać dodac łyzkę majonezu,trochę posolić.Szybka i smaczna.Ps.Wszystkiego dobrego z okazji imienin
      • Gość: Agnieszka_J Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 07.11.02, 23:12
        Sałatka z kurczakiem i winogronami:1.filet z kurczaka (2 szt), pokrojony w kostkę, usmażony na oliwie z dodatkiem 2 ząbków czosnku2. połówki winogron, wydrelowane3. seler naciowy - kilka natek, pokrojonych w cienkie plasterki4. serek feta, pokrojony w kostkę5. puszka kukurydzy6. garść pokrojonych orzechów włoskichTo wszystko wymieszać, dodać dwie łyżki majonezu, niczym nie doprawiać. Pycha. AgnieszkaJ.
    • Gość: atzumi Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 08.11.02, 00:23
      Bardzo prosta, acz "wykwintna" sałatka:- gotowany biały ryż - 1, 2 woreczki- puszka kukurydzy- puszka ananasa- duże udko wędzone z kurczaka- majonezsól, pieprzWędzone udko pokroic w kostkę, ananasa też. Wymieszać z ryżem, kukurydzą i majonezem. Przyprawić.Baaardzo łatwe, a podobno pyszne (robiła wiele razy - wszystkim bardzo smakowało, a ja sama nie jem mięsa)Pozdrawiam
      • Gość: eKachna Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 08.11.02, 21:02
        1. torebka ugotowanego ryżu, puszka kukurydzy, słonecznik, czosnek ( może być granulowany, ilość wg. uznania), majonez -to taka na ostro, do mięsa.2. pęczek selera naciowego pokrojonego w plasterki, ananas (jak dużo selera to dwie puszki), starte jabłko, obrane ze skórki orzechy włoskie - posiekane drobno, majonez i jogurt nat. -wykwintna i oryginalna ale pracochłonna. Obieranie orzechów jest żmudne, trzeba je najpierw sparzyć ale to naprawdę konieczne.
    • Gość: BeataG Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 10.11.02, 20:58
      WitamA oto prosty przepis na pyszną sałatkę (a może to jest surówka?):-Kapusta pekińska sredniej wielkości-puszka anansów albo brzoskiwń (w obu wersjach jest pyszna)-paczka rodzynek-puszka kukurydzy4-5 łyżek majonezu i przyprawa curryKapuste pokroić, dodać anansy pokrojone w kostkę, kukurydzę, rodzynki przed dodaniem spażyć w gorącej wodzie. Wszystko doprawić tylko dość dużą ilością curry (zależnie od firmy moc tej przyprawy jest inna, ale ja średnio dodaję 2 łyżeczki), na koniec majonez i gotowe do jedzonka za jakieś 0,5 h.Najlepsze życzenia imieninowe dla solenizantki i życzę samcznego Beata
    • Gość: Reni Re: Salatki pomocy!!! IP: *.* 10.11.02, 23:43
      Hej :hello:Dzisiaj właśnie była impreza imieninowa. Wspaniale się udała, dzięki Wam. Stokrotne dzięki za super przepisy. Furorę zrobiła sałatka z fetą od „Beattty” a także selerowa od „Ollki” – naprawdę pycha. Zajadaliśmy się wszyscy. Dziękuję za serdeczne życzenia imieninowe.Renata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka