megii80 09.01.07, 16:53 Chciałam zapytać czy dodajecie swoim pociechom do rosołu dodatkowo masło lub oliwkę, ja staram się gotować dość chudy rosół dla malca ale zawsze jakieś "oczka" w nim pływają . Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eta78 Re: Rosół? 09.01.07, 20:42 A ile Twoje dziecko ma?Ja rosołu wcale nie podaje(pediatrzy nie zalecają)-moja córka ma 11miesięcy.Jak jej przygotowuje obiadki to mięsko gotuje w oddzielnym wywarze i dodaje samo mięso do wywaru w którym gotowały się warzywa.A do gotowego jedzonka na sam koniec dodaje oliwe z oliwek( i już jej nie gotuje). Odpowiedz Link Zgłoś
megii80 Re: Rosół? 10.01.07, 11:29 synek ma 10 m-cy i dopiero pierwszy raz mu podałam rosół z kluseczkami lanymi zjadł z wielkim apetytem i rewelacji żołądkowych nie zauważyłam , kupka też ok, ja filecik z indyka dodaje od razu do zupy już od 4 m-cy. zresztą zauważyłam że rosół jest jedną z wielu zupek w polecanych w słoiczkach już od 7 miesiąca np. BoboVita i może nie jest on taki niezdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolk77 Re: Rosół? 10.01.07, 11:34 my dajemy synkowi rosół od kąd skończył i bez dodatkowego przprawiania masłem czy oliwą Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Rosół? 10.01.07, 11:37 > Chciałam zapytać czy dodajecie swoim pociechom do rosołu dodatkowo masło lub > oliwkę, ja staram się gotować dość chudy rosół dla malca ale zawsze jakieś > "oczka" w nim pływają . Co Wy na to ? to dobrze, że pływają - tłuszcz, w przeciwieństwie do cukru,0 jest niezbędny w diecie dziecka - zapobiega tzw. biegunkom pędraków, umożliwia prawidłowy rozwój mózgu i układu nerwowego zupki najlepiej gotować na chudym mięsie i dodawać do nich masło (extra) lub olej Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Rosół? 10.01.07, 11:47 do wywaru mięsnego nie dodawałam masła ani oliwy do warzywnego czasami tak - raczej oliwę Odpowiedz Link Zgłoś