09.01.07, 16:53
Chciałam zapytać czy dodajecie swoim pociechom do rosołu dodatkowo masło lub
oliwkę, ja staram się gotować dość chudy rosół dla malca ale zawsze jakieś
"oczka" w nim pływają . Co Wy na to ?
Obserwuj wątek
    • eta78 Re: Rosół? 09.01.07, 20:42
      A ile Twoje dziecko ma?Ja rosołu wcale nie podaje(pediatrzy nie zalecają)-moja
      córka ma 11miesięcy.Jak jej przygotowuje obiadki to mięsko gotuje w oddzielnym
      wywarze i dodaje samo mięso do wywaru w którym gotowały się warzywa.A do
      gotowego jedzonka na sam koniec dodaje oliwe z oliwek( i już jej nie gotuje).
      • megii80 Re: Rosół? 10.01.07, 11:29
        synek ma 10 m-cy i dopiero pierwszy raz mu podałam rosół z kluseczkami lanymi
        zjadł z wielkim apetytem i rewelacji żołądkowych nie zauważyłam , kupka też ok,
        ja filecik z indyka dodaje od razu do zupy już od 4 m-cy. zresztą zauważyłam że
        rosół jest jedną z wielu zupek w polecanych w słoiczkach już od 7 miesiąca np.
        BoboVita i może nie jest on taki niezdrowy.
        • wiolk77 Re: Rosół? 10.01.07, 11:34
          my dajemy synkowi rosół od kąd skończył i bez dodatkowego przprawiania masłem
          czy oliwą
    • mamand Re: Rosół? 10.01.07, 11:37
      > Chciałam zapytać czy dodajecie swoim pociechom do rosołu dodatkowo masło lub
      > oliwkę, ja staram się gotować dość chudy rosół dla malca ale zawsze jakieś
      > "oczka" w nim pływają . Co Wy na to ?

to dobrze, że pływają - tłuszcz, w przeciwieństwie do cukru,0 jest niezbędny w
      diecie dziecka - zapobiega tzw. biegunkom pędraków, umożliwia prawidłowy rozwój
      mózgu i układu nerwowego

zupki najlepiej gotować na chudym mięsie i dodawać do nich masło (extra) lub
      olej
    • marghe_72 Re: Rosół? 10.01.07, 11:47
      do wywaru mięsnego nie dodawałam masła ani oliwy
      do warzywnego czasami tak - raczej oliwę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka