aghatta1 Re: od czego zacząć? 01.03.07, 23:17 za szybko kliknęłam Synek ma 5 miesięcy, karmię go piersią. Wydaje mi się, że sie nie najada, chce co 2 godziny. Chciałąbym zacząć go dokarmiać, ale nie wiem czym i jak. Pomóżcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
helenaaa Re: od czego zacząć? 02.03.07, 13:07 aghatta1 mam właśnie ten sam problem. Spytałam się dziewczyna na forum, bo sama w tej treści jestem zielona. Tu masz linka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=579&w=58195983 Zaczęłam od podania zwykłego kleiku ryżowego bezsmakowego na moim mleku oczywiście. Podałam juz 2 razy i jak narazie nie ma najmniejszego problemu brzuszkowego. Zrobiłam 2 łyżeczki w 50 ml mleka. Nie za dużo bo podałam po nakarmieniu piersią. Nie zjadł wszystkiego. Ale widać, że bardzo mu smakowało. Acha i podaje łyżeczka bo smoczek butelkowy mu nieodpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
aghatta1 Re: od czego zacząć? 02.03.07, 22:13 helenaaa jak napisałam mój post to znalazłam Twój odnośnie kleiku i postanowiłam, że też dam synkowi kleik. Jaki to jest kleik? Ma jakąś nazwę? I jak często trzeba podawać? Chyba muszę poszukać czegoś w necie bo moja pediatra będzie dopiero po 20 marca. A nie mam kompletnie pojęcia jak zacząć dokarmianie Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
helenaaa Re: od czego zacząć? 03.03.07, 16:34 aghatta1 ja kupiłam nanzwyklejszy kleik ryzowy bez dodatków. taki: www.nutricia.com.pl/produkty_marki.php?brand=BOBOVITA&id=39 Odpowiedz Link Zgłoś
kaania80 Re: od czego zacząć? 05.03.07, 22:25 U mnie podobnie - od 4 dni podaję na noc moje mleko z kleikiem ryżowym. Mała ma ponad 4 miesiące. Zaczęłam od 2 łyżeczek na 120 ml - musiała niestety dojeść z cycusia. Dziś już dałam tak jak piszą na opakowaniu. A co dalej?? Dodam, że mam pewne opory z wprowadzaniem nowych pokarmów. Mąż jest strasznym alergikiem, na setki rzeczy. Boję się, że coś co Ania zje może ją uczulić. Ale fakt, nie dowiem się jak nie spróbóję. To następna marchewka?? Odpowiedz Link Zgłoś
miko778 Re: od czego zacząć? 05.03.07, 22:47 rozszerzanie diety mojemu synkowi zaczelam wlasnie od kleikow ryzowego i kukurydzianego. Poczatkowo konsystencja kleikow byla plynna jednak szybko zmienilam na bardziej papkowatą gdyz dopiero po takich posilkach byl syty. Podawalam kleiki lyzeczka bo nie chcialam aby nauczyl sie ssac smoczka. Pozniej przyszla kolej na owoce i warzywa tj. marchewka i jabluszko. Na poczatek dawalam lyzeczke lub dwie i bardzo szybko polubil nowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
helenaaa Re: od czego zacząć? 06.03.07, 10:13 No właśnie mam ten sam dylemat. Daje juz ten kleik tydzień. I przez tydzień NIC nie przybrał. Chyba musze zwiększyć porcję. Bo nie dawałam dużo, żeby tylko zaobserwować reakcje małego. Też dawałam więcej kleiku niz to jest napisane na opakowaniu. Może teraz warto podać ten kleik z marchewką? W ten sposób wprowadzi sie nowy produkt. Hmm... jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
paula4u2 Re: od czego zacząć? 07.03.07, 22:31 ja zaczelam od zupki jarzynowej, najpierw sama woda z kleikiem po tygodniu juz przecier z warzyw potem po nastepnym tygodniu miedko ze sloiczka (jagniencina potem cielencina, wolowina, krulik, indyk i kurczak) lyzeczka masla i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś