ewazeler 05.05.03, 07:28 Jak przygptować banana dla 9 miesięcznego dziecka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorusia Re: banan 05.05.03, 11:17 Witaj Ewciu! banana podaję Karolce od 6m ,jako pierwszy owoc,bo po jabłkach miała problemy kupkowe banana myje pożądnie wodą i szorstką szmatkaą,potem przelewam wrzątkiem odcinam końcówki a środek skrobię łyżeczką smacznego dla Basieńki Odpowiedz Link Zgłoś
ruta8 Re: banan 05.05.03, 16:09 ja nigdy nie mylam bananow, moze powinnam... za to dawalam Malemu najpierw zmiksowanego, kiedy byl malutki, pozniej przeszlam na rozgniecionego widelcem, z coraz wiekszymi kawalkami, a teraz ma 15 mies i je sam jak duzy. wariant moze zaskakujacy ale o dziwo bardzo dobry ( smakuje i Malemu i nam) banan z awokado, rozgniecione widelce razem lub zmiksowane w zaleznosci od tego czy dziecko toleruje grudki czy nie. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
anlenki Re: banan 06.05.03, 10:14 Ja mieszałam z serkiem białym. Jak Marcin był malutki to robiłam serek bialy, a potem korzystałam z gotowych. Ale teraz (1,5roku) nie chce jesc serkow z bananem ... Z brzoskwinią tez serek mieszalam Odpowiedz Link Zgłoś