piem3 13.04.07, 20:37 Jaką herbatkę mogę podawać maluchowi, który skończył cztery miesiące? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziulindzia Re: jaka herbatka?? 13.04.07, 20:50 Zamiast gotowych przesłodzonych herbatek podaj zwykłą wodę przegotowaną. Zdrowsze będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jaka herbatka?? 13.04.07, 22:23 zgadzam się woda przynajmniej nei przyzwyczai sie do słodkiego .. Odpowiedz Link Zgłoś
kaania80 Re: jaka herbatka?? 14.04.07, 20:48 Możesz podać np. BoboVity ziołową lub jabłkowo-melisa. Są bez cukru. Ja jednak doaję odrobinę glukozy lub cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: jaka herbatka?? 15.04.07, 15:45 na herbatkach są oznaczenia od lub po którym miesiącu można podawać/ trzeba tylko iść do sklepu i się poprzyglądać. Moje dziecko nigdy herbatek nie piło acz piło soczki rozcieńczone mocno wodą Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jaka herbatka?? 16.04.07, 13:51 kaania80 napisała: > Możesz podać np. BoboVity ziołową lub jabłkowo-melisa. Są bez cukru. Ja jednak > doaję odrobinę glukozy lub cukru. > a mogę spytać po co>? Odpowiedz Link Zgłoś
kaania80 Re: jaka herbatka?? 16.04.07, 22:11 Nie sądzę, żeby dziecko kilkumiesięczne przez 1/5 łyżeczki cukru w herbatce przyzwyczaiło się do słodkiego. Przecież nie daję jej lizać czekolady! I tak niebawem zacznę jej podawać deserki itp. (zupki już je) więc będzie poznawać różne smaki, słodki też, nie uniknę tego. Odpowiedz Link Zgłoś