Dodaj do ulubionych

Ile picia dla prawie 7 miesięcznego bobasa?

22.05.07, 07:59
Ile dawać pić takiemu dziecku przy takich upałach bo ja kompletnie nie mam
pojęcia- nie chodzi mi oczywiście o pierś, bo karmie piersia ale o soki, wodę
itd..Wcześniej dawałam raz dziennie po 100 ml herbatki bądź soku. Czy dalej
tyle mam dawać czy mogę więcej?Z góry dzięki za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Ile picia dla prawie 7 miesięcznego bobasa? 22.05.07, 09:15
      jezeli karmisz piersia wcale nie musisz dopajac ale rozumiem, upaly itp, wiec
      te 100ml calkowicie wystarczy, no chyba zeby dzidzia domagala sie wiecej wtedy
      daj
      moja ma 6 miesiecy ale karmie sztucznym wypija ok 0,5 litra soczkow herbatek itp
      • bjoork Re: Ile picia dla prawie 7 miesięcznego bobasa? 22.05.07, 09:24
        nie zgadzam się z przedmówczynią
        w tym wieku dziecko wcina już nie tylko pierś ale i stałe pokarmy a wtedy
        dopajanie jest już konieczne(biorąc pod uwagę obecne upały oczywiście)mój synek
        np. od kiedy jest taki ukrop ,odmawia piersi i je mleczko max2-3razy dziennie
        (np.rano i wieczorem),na dworku tylko pije i pije i pije smile))) czego by mu nie
        dać to wypije (dodam,że też ma 7miesięcy)
        podaję mu ok.pół-do słoiczka soczku(nie chcę przesadzać z sokami bo są bardzo
        słodkiei tuczące) bądz napoju,często jest jeszcze dodatkowo rozcieńczony
        wodą,czasami pija też herbatki i od dziś samą wodęsmile))
        ile tego wszystkiego idzie?
        hmmm....
        myslę,że może tak ok.300ml.
        • monikaa13 Re: Ile picia dla prawie 7 miesięcznego bobasa? 22.05.07, 09:38
          tez sie nie zgodze, autorka watku nic nie napisala o karmieniu stalymi
          pokarmami moze dziecko je tylko piers

a co do stalych pokarmow, to oczywiscie jezeli dziecko je wtedy dajemu wiecej
          picia

herbatki sa napewno bardziej tuczace i maja wiecej cukru niz soczki
          • bjoork Re: monikaa13 22.05.07, 10:04
            to raczej oczywiste ,że dziecko 7miesięczne je nie tylko pierś
            a jeśli chodzi o herbatki to nie wiem jakie Ty podajesz ale ja mam bez cukru
            itp.
    • la_pink Re: Ile picia dla prawie 7 miesięcznego bobasa? 22.05.07, 09:37
      Mój synek też ma 7 miesięcy,właśnie tydzień temu odstawiłam go od piersi
      (tzn.dostaje raz w nocy) i na spacer zabieram zawsze ok.150 ml herbatki
      owocowej,zazwyczaj wypija i oprócz tego mleko z butli a z soków raczej nie
      podaję bo są gęste i słodkie mam zamiar spróbować poić go wodą przegotowaną bo
      słyszałam,że tak jest najlepiej.
    • malgosiek2 Re: Tyle ile dziecko potrzebuje,bo każde dziecko 22.05.07, 09:42
      ma inne wręcz ma indywidulane zapotrzebowanie na płyny.
      W zupkach,deserkach też jest woda i to trzeba również brać opd uwagę.
      Pzdr.Gosia
      • elusia22 Re: Tyle ile dziecko potrzebuje,bo każde dziecko 22.05.07, 10:05
        Przepraszam bo nie dodałam, że on juz odkąd skończył 6 miesiecy to je stałe
        pokarmy no i oprócz tego pierś.Teraz juz będę wiedzieć, że mam mu dawać więcej
        picia w sumie to od wczoraj - bo było strasznie duszno - zaczął pić wodę no i w
        sumie chciałby pić przwie non stop.Dzięki za porady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka