Dodaj do ulubionych

soki vita- mini tymbarku

01.06.03, 22:58
Mam pytanie pojawiły się soczki, które nie zawierają cukru a zawierają wapń -
jak myślicie od kiedy można je podawać? Czy od 3 roku życia? A może wcześniej?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • majah76 Re: soki vita- mini tymbarku 02.06.03, 23:57
      Też się zastanawiałam. Myślę, że od 3 roku życia. Nie ma na ten temat
      informacji na kartoniku. Czyli, jeśli nie ma - dla mnie od 3 r.ż.
      Moje dziecko ma 2,2 lata i pije soki Gerbera, Bobovity, itp oraz wodę
      mineralną. Ale bardzo lubi pić przez rurkę z kartonika (widziała, jak piją inne
      dzieci i w sklepie), wiec raz na jakiś czas daję jej taki sok. To moze te
      także. Na razie kupiłam po jednym z 4 rodzajów, bo ciekawa jestem jak smakują...

Majka.
      • lida_mama_ady Re: soki vita- mini tymbarku 03.06.03, 09:04
        Ja mojej 15-miesięcznej córeczce też już dawałam te soki i inne przez słomkę do
        spróbowania, bo tak robią inni znajomi, wypija cały na raz, dla dziecka to
        ogromna frajda.
        • malflu Re: soki vita- mini tymbarku 03.06.03, 13:33
          Dzięki dziewczyny za odzew. Moja ma 20 miesięcy i nie chce rozstać się z
          butelką. Picie bobowity lub gerbera w szklanej butelce przez słomkę
          jej "nismatuje". A w kartonikach z rureczką, przeważnie słodkości, dlatego
          pomyślałam o Vita- mini

• monika_d_edziecko Re: soki vita- mini tymbarku 03.06.03, 13:57
            widzę, że nasze córki mają coś wspólnego, moja Ola też ma 20 miesięcy i też nie
            chce rozstać się z butelką. Kupiłam jej te soki Tymbarku, jednak tylko za
            pierwszym razem jej się spodobało picie z kartonika a teraz już nie chce.
            Jedyne co pije z kubka i o dziwo nie wylewa to cola, której oczywiście jej nie
            daję a o którą toczymy awantury. I ciekawe skąd dzieciaki wiedzą, że cola jest
            dobra jak wcześniej nigdy nie dostawała a teraz jak widzi butelkę z colą to
            chce aby jej dać.

pozdrawiam
            Monika
    • yomama Re: soki vita- mini tymbarku 04.06.03, 21:44
      smile...a mojej corci smakuja bardzo..ma 2latka i 2 miesiacesmile
      Dosatkowy atut to brak cukr...sa super polecamsmile)
      Joaska
      • majah76 Re: soki vita- mini tymbarku 05.06.03, 11:19
        Czyli, ...że można?? smile)) Pewnie tak, może nie codziennie. Ja od czasu do czasu
        daję Oli z kartonika ze słomką soczki tymbarku (100%, bez cukru) lub fortuny
        (jw., na wodzie źródlanej podobno). Maly wybór takich, teraz jeszcze mini
        tymbarku. Acha Oli bardzo smakowalo!

Majka, mama Oli
    • alexk-ignacy Re: soki vita- mini tymbarku 06.06.03, 10:13
      Witam smile

Mój chłopak ma 2,5 roku i właśnie zaczęłam mu kupować te soczki ze względu na
      brak cukru.
      Niestety zauważyłam, że znakomita większość soczków nawet Bobo Frutów itp. są
      dosładzane. Już nie mówię o Kubusiach i innych - przesłodzonych do granic.

Myślę, że jak dasz swojemu bąblowi taki soczek raz na jakiś czas, to mu się nic
      nie stanie smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka