malflu 01.06.03, 22:58 Mam pytanie pojawiły się soczki, które nie zawierają cukru a zawierają wapń - jak myślicie od kiedy można je podawać? Czy od 3 roku życia? A może wcześniej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majah76 Re: soki vita- mini tymbarku 02.06.03, 23:57 Też się zastanawiałam. Myślę, że od 3 roku życia. Nie ma na ten temat informacji na kartoniku. Czyli, jeśli nie ma - dla mnie od 3 r.ż. Moje dziecko ma 2,2 lata i pije soki Gerbera, Bobovity, itp oraz wodę mineralną. Ale bardzo lubi pić przez rurkę z kartonika (widziała, jak piją inne dzieci i w sklepie), wiec raz na jakiś czas daję jej taki sok. To moze te także. Na razie kupiłam po jednym z 4 rodzajów, bo ciekawa jestem jak smakują... Majka. Odpowiedz Link Zgłoś
lida_mama_ady Re: soki vita- mini tymbarku 03.06.03, 09:04 Ja mojej 15-miesięcznej córeczce też już dawałam te soki i inne przez słomkę do spróbowania, bo tak robią inni znajomi, wypija cały na raz, dla dziecka to ogromna frajda. Odpowiedz Link Zgłoś
malflu Re: soki vita- mini tymbarku 03.06.03, 13:33 Dzięki dziewczyny za odzew. Moja ma 20 miesięcy i nie chce rozstać się z butelką. Picie bobowity lub gerbera w szklanej butelce przez słomkę jej "nismatuje". A w kartonikach z rureczką, przeważnie słodkości, dlatego pomyślałam o Vita- mini Odpowiedz Link Zgłoś
monika_d_edziecko Re: soki vita- mini tymbarku 03.06.03, 13:57 widzę, że nasze córki mają coś wspólnego, moja Ola też ma 20 miesięcy i też nie chce rozstać się z butelką. Kupiłam jej te soki Tymbarku, jednak tylko za pierwszym razem jej się spodobało picie z kartonika a teraz już nie chce. Jedyne co pije z kubka i o dziwo nie wylewa to cola, której oczywiście jej nie daję a o którą toczymy awantury. I ciekawe skąd dzieciaki wiedzą, że cola jest dobra jak wcześniej nigdy nie dostawała a teraz jak widzi butelkę z colą to chce aby jej dać. pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: soki vita- mini tymbarku 04.06.03, 21:44 ...a mojej corci smakuja bardzo..ma 2latka i 2 miesiace Dosatkowy atut to brak cukr...sa super polecam) Joaska Odpowiedz Link Zgłoś
majah76 Re: soki vita- mini tymbarku 05.06.03, 11:19 Czyli, ...że można?? )) Pewnie tak, może nie codziennie. Ja od czasu do czasu daję Oli z kartonika ze słomką soczki tymbarku (100%, bez cukru) lub fortuny (jw., na wodzie źródlanej podobno). Maly wybór takich, teraz jeszcze mini tymbarku. Acha Oli bardzo smakowalo! Majka, mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś
alexk-ignacy Re: soki vita- mini tymbarku 06.06.03, 10:13 Witam Mój chłopak ma 2,5 roku i właśnie zaczęłam mu kupować te soczki ze względu na brak cukru. Niestety zauważyłam, że znakomita większość soczków nawet Bobo Frutów itp. są dosładzane. Już nie mówię o Kubusiach i innych - przesłodzonych do granic. Myślę, że jak dasz swojemu bąblowi taki soczek raz na jakiś czas, to mu się nic nie stanie . Odpowiedz Link Zgłoś