elusiad 19.06.07, 22:00 Witam,mam pytanie,mój synek w lipcu kończy roczek i zastanawiam sie jaki tort mu zrobic?Czy lepszy będzie z owocami(jeżeli tak to jakimi)czy np.śmietankowo- czekoladowy lub jakiś inny.prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaang Re: Jaki tort na roczek 19.06.07, 22:07 hej, moja mała konczy roczek 24czerwca robie tort z biszkoptu,bitej śmietany i truskawek (można użyć tez np.brzoskwinie z puszki jesli maluch jest uczulony na truskawki) ozdobę na wierzch robię z lukru plastycznego-masa, którą modeluje się jak plastelinę (do kupienia na www.tortownia.pl ok.20zł za 0,5kg) Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: Jaki tort na roczek 19.06.07, 22:14 a Wy przepraszam chcecie żeby roczne dziecko jadło tort??? A co w tym zdrowego i odpowiedniego dla rocznego dziecka? Zawsze mi się wydawało że tort naurodzinach niemowlaka jest dla ich rodziców a nie dla maleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Jaki tort na roczek 19.06.07, 22:18 A jednak: www.edziecko.pl/jedzenie/3,79376,0,P_KOBIETA_PRZEPISY,2231461.html?page=1&start=1&bid=2048788&t=iw15ap80821182284199286 jak widać i roczne dzieci mogą jeść tort Odpowiedz Link Zgłoś
elusiad Re: Jaki tort na roczek 20.06.07, 09:12 Niestety na tej stronie nie ma żadnego przepisu,może znajdziesz inną strone i mi wyślesz z góry dziękuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi prawidłowy adres: 20.06.07, 15:16 www.edziecko.pl/jedzenie/0,0.html wpisz tort i wiek dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
elusiad Re: prawidłowy adres: 21.06.07, 10:01 Dziękuje za przepisy,napewno coś wybiorę,zastanawiam sie nad tortem budyniowym i bezowymnapewno maluszkowi posmakuje,dostanie mały kawałek nie powinno mu zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
elusiad Re: Jaki tort na roczek 20.06.07, 09:13 A może znacie cukiernie które robią takie specjalne torty dla dzieci w Rzeszowie Odpowiedz Link Zgłoś
elusiad Re: Jaki tort na roczek 20.06.07, 09:10 A jednak tort też jedzą dzieci...oglądałam na tvn program o dzieciach i była mowa o tortach.Niestety trafiłam na końcówke i nie usłyszałam jaki własnie tort może jesc roczny maluch.Jeżeli Twój maluch nie miał jeszcze pierwszych urodzin może zdecydujesz sie na zrobienie tortu takiego który on też spróbuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Jaki tort na roczek 20.06.07, 09:30 wiem, ze najczesciej mamy robia tort z owocami i smietana. teraz jest sezon na truskawki wiec ja bede robic z truskawkami. wiem, ze tort jest niezbyt zdrowy, ale jak znam moja corcie to nie daruje nam hesli nie dostanie malutkiego kawaleczka mysle, ze to jej nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Jaki tort na roczek 20.06.07, 20:10 elfik31 napisała: > a Wy przepraszam chcecie żeby roczne dziecko jadło tort??? raz do roku chyba można? > A co w tym zdrowego > i odpowiedniego dla rocznego dziecka? A jak np. pijesz piwo to co tam jest zdrowego dla dorosłej kobiety? (oprócz witaminy B ) >Zawsze mi się wydawało że tort > naurodzinach niemowlaka jest dla ich rodziców a nie dla maleństwa Wydawało ci się. Możesz założyć, że jubilat wsadzi łapki w substancję na której dmuchał świeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
elusiad Re: Jaki tort na roczek 21.06.07, 10:03 Nawet jeśli wsadzi rączki w tort to sie nic nie stanie,obliże je i będzie sie cieszyłoJeśli jednak nie chcesz dawać dziecku torta to nie rób wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: Jaki tort na roczek 24.06.07, 12:28 moje dziecko ma alergię na białka mleka i na jajka, więc na pewno nie będzie jeść tortu ani żadnych innych słodyczy. Muszę Wam powiedziec ze zauważyłam będąc w galerii handlowej w dzień dziecka kiedy rozdawali słodycze że rodzice nie brali i nie pozwalali brać dzieciom. Coraz więcej ludzi nie daje dzieciom cukru ze względu na zęby. Tort na pewno będę robić ale dla dorosłych którzy będą na urodzinach i dla dzieci którym rodzice pozwolą go zjeść (w moim gronie jest takich rodziców niewielu) Odpowiedz Link Zgłoś
caro19 Re: Jaki tort na roczek 21.06.07, 10:21 mój synek w lipcu równiez konczy roczek. Stwierdzilismy z mężem, że dla nas bedzie tort, a dla niego specjalnie uformowana sałatka owocowa w biszkopcikach- bedzie wyglądała jak tort i nawet ze swieczką....Taki smakołyk szybciutko zniknie w jego kochanym buziaku.... Odpowiedz Link Zgłoś
asta6265 Re: Jaki tort na roczek 21.06.07, 12:09 hej u nas jest wspaniały cukiernik - Bydgoszcz nazywa się Sowa wejdz sobie na jego stronę i zobacz torty dla dzieci naprawdę warto, poprostu CUDO są wyśmienite i pyszne. www.sowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asta6265 Re: Jaki tort na roczek 21.06.07, 12:15 sorry wejdz lepiej na www.sowa-cukiernia.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
elusiad Re: Jaki tort na roczek 22.06.07, 21:36 Niestety wchodziłam na obydwie strony Sowy i nic nie ma,ale tort już jest prawie wybrany tylko trzeba go upiec i ładnie ozdobić i oczywiście przygotować do zdmuchnięcia świeczke pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matma100 Re: Jaki tort na roczek 23.06.07, 18:34 www.sowa-cukiernia.com.pl/ ale mi sie wydaje, ze tylko ozdoby sa dla dzieci, bo w srodku to te torty sa jak kazde inne, ale moze sie myle. A dobre sa naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Jaki tort na roczek 23.06.07, 22:07 Ale jesteś żeby nas stroną Sowy podpuszczać, buuu... Już dawno temu oglądałam tą stronę, ktoś z całkiem innego forum chwalił - no rzeczywiście rewelacja, jeśli one tak smakują jak wyglądają to naprawdę... Tylko że to za daleko ode mnie, chlip, chlip (( Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Jaki tort na roczek 24.06.07, 08:02 Na urdzinach chrzestnego jakdł zwykły, tradycyjny tort (miał wtedy 10 m-cy) ale na swoje piersze urodziny będzie miał śmietanowy: biszkopt, bita śmietana i owoce. Najprawdopodobniej truskawki, bo je uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
momoneymoproblems Re: Jaki tort na roczek 01.01.14, 09:32 powoli zbliżają się urodzinki mojego synka i zastanawiam się czy próbować zrobić tort sama, tak by dziecko mogło spróbować, jakiś prosty - biszkopt, lekki krem, jakiś owoc czy zrobić tort bardziej pod dorosłych - nasączony ponczem, z orzechami itp...Synek na razie je dania ze słoiczków po 9 miesiącu, pieczywo, chrupki, jajko itp. nie wiem czy tort mu nie zaszkodzi i na jakiej bazie najlepiej zrobić krem - margaryna? serek mascarpone? Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_aprilla Re: Jaki tort na roczek 01.01.14, 09:45 ja zrobię ciasto marchewkowe w malej foremce od tortu a oprocz tego muffinki z jabklami zadnyc tortow z kreami, czekolada itp nie robie bo zarwono my tego nie jemy jak i syn goscie beda sie musieli zadowolic tym, to w koncu impreza dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
momoneymoproblems Re: Jaki tort na roczek 01.01.14, 11:08 w sumie to biszkopt jest lekkim ciastem i zdrowym bo nie dodaje się żadnych proszków do pieczenia itp, składa się tylko z jajek, mąki i cukru (którego można dać mniej), do tego owoc, a krem na bazie serka i nie jest to jakieś mega ciężkie ciasto..ale można też zrobić tort bardziej pod dorosłych a dla dziecka muffinek urodzinowy albo jakaś mała babeczka.. ps. też mam Leona Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_aprilla Re: Jaki tort na roczek 01.01.14, 11:24 masz rację co do biszkopta, ja na razie w kwestii pieczenia jestem dwie lewe rece i umiem tylko muffiny i ciasto marchewkowe wiec to zrobię bardziej się odniosłam do wypowiedzi powyzej nt tortow, bo np w cukierni mozna kupic super ładne dzieciece ale obawiam się o ich skład, zacznę je kupować jak dziecko skonczy 3 lata myslę, chyba ze do tego czasu się kulinarnie rozkręcę.... pozdrawiam Leona Odpowiedz Link Zgłoś