beata214 17.06.03, 12:15 Podajcie mi prosze kilka przepisów na proste, smaczne sałatki z warzyw itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa2233 Re: SAŁATKI-jak robić??!! 05.09.03, 15:00 Nie wiem czy chodzi o sałatki "obiadowe", czy "gościnne". Pierwsza prosta przyszła mi do głowy "obiadowa". Ilość na 2 osoby, które lubią duuużo surówki: - 1/4 białej kapusty poszatkowanej - LEKKO posolić - marchewka - starta na "dużych oczkach" - "ZIOŁA DO SAŁATEK" chyba KAMISA - cukier - puder, do smaku - śmietana - nie za dużo (kapusta puszcza sok, którego ja nie odlewam -WITAMINY!- i może być za dużo "sosu") Wymieszać. Chyba proste ? Odpowiedz Link Zgłoś
jakel Re: SAŁATKI-jak robić??!! 05.09.03, 16:01 Seler, 2 marchewki i jabłko zetrzeć na tartce (może być na małych oczkach), dodać pokrojony w drobniutkie paseczki por oraz drobno posiekaną natkę pietruszki (por i natka w małej ilości, tylko do urozmaicenia koloru), wsypać trochę rodzynek. Sól, pieprz, cukier do smaku. Wymieszać ze śmietaną lub jogurtem. Jadłam również tę samą wersję, ale z dodatkiem poszatkowanej kapusty. EJ Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: SAŁATKI-jak robić??!! 05.09.03, 16:13 Moja ulubiona grecka. 4 pomidory 1 ogorek wąż 2 czerwone cebule 10 oliwek czarnych Wszytko wymieszać posypać ziolami ( bazylia, czosnek, oregano i piepsz nie solić) posypać serem feta pokrojonym na drobniusią kostkę Schłodzić ok. 30 min i zjeść . I sałatka pt" Goście w drzwiach" 4 jajka na twardo po puszce fasoli czerwonej groszku i kukurydzy Jajak obrać i pokroić puszkowce odsączyć , niedopirawiać za to wymieszać z majonezem lub sosem tysiac wysp. Szybko i smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: SAŁATKI-jak robić??!! 08.09.03, 12:31 por - biała część pokrojona w drobniutkie talarki i oddzielone kółeczka od siebie (na oko -2-3 pory), ugotowany ryż ( torebka lub dwie), puszka kukurydzy, majonez, sól, pieprz..... Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś