mijaczek 14.08.07, 13:02 Mam ochote na salatke z kurczaka, ryzu z ananasami... nigdy jej sama nie robilam...co sie jeszcze do niej dodaje? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilly4 Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 13:03 Ryz,ananas(ale nie za duzo),rodzynki(jak kto lubi),kukurydza,majonez. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 13:06 a jak przygotowac kuraka do tej salatki? smazyc? gotowac? grillowac? Odpowiedz Link Zgłoś
magdagl Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 13:10 Kukurydza,troche rodzynek (rodzynków?) ananasa,ew.brzoskwinia,ryż,kurczak. Kurczak gotowany albo wędzony,jak kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 13:15 ja znam przepis na podobną sałatke-czyli makaron z zupek chinskich,piers z kurczaka,pora,kukurydza i majonez.Makaron zalewa sie wodą czekasz az napuchnie i odlewasz wode,piers podsmazasz na oleju i kroisz na kosteczke do sałatki,do tego drobno posiekana pora,kukurydza i majonez i gotowe.Jest pyszna! Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 13:18 A my jadamy wersję veggie: ryż, kukurydza, ananas, ser żółty pokrojony w kostkę, majonez. Przebój każdych urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 a na ostro? 14.08.07, 13:22 znacie coś? bo mnie kurczak ze słodyczami jakos nie kręci Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: a na ostro? 14.08.07, 14:04 Kurczaka w ostrych przyprawach podsmazyc na pateli,dodoac do mixu salatowego+inne warzywa jak kto lubi. Fajna salatka na lekki obiad/kolacje. Odpowiedz Link Zgłoś
gotok3 Re: a na ostro? 14.08.07, 16:37 Sprobuj takiej, jest po ptrostu odjazdowa: -piers kurczaka wymieszana z przyprawa PRYMAT KEBAB GYROSi 3 lyzkami oleju i usmazona kapusta pekinska 2 czerwone papryki 4 ogorki konserwowe puszka kukurydzy cebula majonez, kilka lyzek ketchupu sol, pieprz do smaku Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 14:50 ja robie taka: kurczak wedzony (2 udka), ryz ktory sie nie klei (poltora woreczka), ananas (puszka), orzechy wloskie (hmm, z 5 garsci) drobno posiekane, rodzynki (ze 2 garscie), platki migdalow (ze 2 przecietne opakowania), ziarna slonecznika luskanego (opakowanie), kukurydza (puszka). robie z jogurtem naturalnym i odrobina majonezu. ta sama wersje jadlam na ostro, z przyprawa curry, robiona przez znajoma. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 14:57 ja robie tylko z kurczaka wedzonego, ananasa, kukurydzy i majonezu hmmm chyba jeszcze cos bylo, ale zapomnialam na smierc jak sobie przypomne to dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 14:58 karolinka123 napisała: > ja robie tylko z kurczaka wedzonego, ananasa, kukurydzy i majonezu > hmmm chyba jeszcze cos bylo, ale zapomnialam na smierc > jak sobie przypomne to dopisze no ser zolty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 17:31 z serem i kurczakiem to ja robie taka: - ser pomaranczowy (jakis ostry) lub zwykly nasz zolty. starkowac na grubo. ja daje duzo sera, bo wszyscy w domu lubia. - kurczak wedzony pokroic w kostke (udko) - makaron warzywny rurki sredni (albo zwykly jasny). ~300-350g - groszek puszka - kukurydza puszka - pora - 5 pomidorow - pol ogorka zielonego swiezego - jedne duze brokuly surowe, pokroic drobno, bez "ogonka, galazek" sol, pieprz, keczup, musztarda, majonez i ja daje do tej salatki magi, kropie do smaku raczej sporo (wtedy mniej soli. najlepiej najpierw magi, a pozniej ewentualnie solic) jesli nie moge dostac kurczaka wedzonego to daje zamiast udka dwie puszki tunczyka (w wodzie, bez wody ;O) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 14:57 Na słodko nie lubie i robie taką: kurczak smażony w drobną kostkę, pomiodry, cebula, ryż, majonez pyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 17:54 okej, zrobilam tak - ryz, kurczak pokrojony, usmazony z czerwona papryka [przyprawa, nie warzywem], zmieszane z ryzem, do tego kukurydza, ananas, lyzka majonezu, 5 lyzek jogurtu, sol i pieprz. chlodzi sie teraz w lodowce. zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 15:04 ryz, kurczak - wedzony, albo podsmazony obtoczony w kurkumie seler w paseczki, ananas i kukurydza plus dobry majonez ja lubie dodac cos zielonego dla koloru seler naciowy, albo pietruszke przełamuje zoltosc Odpowiedz Link Zgłoś
organica dygresyjka 14.08.07, 15:10 skąd bierzecie pomysły na pyszności? może jakąś stronkę mi któraś poleci? Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 17:34 a robi ktos salatke z kurczakiem i selerem marynowanym chyba? kiedys jadlam cos podobnego w wilnie i bylo pycha. znacie jakis podobny przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek organica 14.08.07, 17:56 ja generalnie szukam za pomoca googla...czytam czytam a potem przegladam moje ksiazki kucharskie a na koneic pytam na forum... czesto jak niektorzy pewnie zauwazyli... lubie roznorodnosc pomyslow, wiec robie sobie taka synteze tutaj na forum :o) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 20:02 jusienka napisała: > a robi ktos salatke z kurczakiem i selerem marynowanym chyba? > kiedys jadlam cos podobnego w wilnie i bylo pycha. > znacie jakis podobny przepis? tak, ja robie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=67465650&a=67472546 Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 22:58 no moofka widzalam wyzej, ale to nie to. w tej, ktora ja jadlam na pewno nie bylo ananasa. chyba byl makaron jakis cienki i cos jeszcze, i cos jeszcze. pokombinuje z tym selerem i kurczakiem, dorzucajac rozne rzeczy, moze trafie na to cos i moze bedzie jadalne. seler naciowy to takie dlugie jasnozielone? jesli tak to to + orzeszki ziemne + nie pamietam co jeszcze, ale niewiele wiecej - jadlam kiedys salatke i byla nooo ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 14.08.07, 20:02 Pierś kurzęcą kroję w kostkę,przyprawiam przyprawą do kurczka (kamis),smażę,dodaje właśnie taka sałatkę z selera(długie drobne paseczki ze słoika gotową),kwałki ananasa,kukurydzę z puszki i majonez. Odpowiedz Link Zgłoś
enilka na ostro 14.08.07, 20:27 ja robię z gotowanej piersi (woda + vegeta, lub z warzywami i mam gotowy rosół), ryż, ser żółty, czerwona papryka, dużo szczypiorku, majonez, sól i biały pieprz. Można dodać kukurydzę i jajko. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola zainspirowana wątkiem... 14.08.07, 21:47 ... zrobiłam właśnie dwie wersje: 1. ryż, ser żółty, papryka czerwona, kukurydza, rodzynki, majonez. 2. tak samo tylko zamiast sera żółtego - gotowana pierś kurczacza. Się okaże jutro, jak się przegryzie Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: zainspirowana wątkiem... 14.08.07, 21:52 ja daję ryż brązowy, ananas, filet z kurczaka obsmażony na oliwie z ziołami, ser feta, pomidor, ogórek oliwki. i dużo curry Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 15.08.07, 04:17 ja oprocz kurczaka i ananasa dodaje seler naciowy, por, kukurydze. Ryzu nie dodaje Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Jaka wersje tej salatki wy znacie? 15.08.07, 05:03 dziewczyny ale por to jest chyba "on" a nie "ona", bynajmniej ja tak od wiekow myslalam..... Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus kurczak koperkiem i z winogronami 15.08.07, 06:46 piersi z kurczaka ugotowac, zostawic w tej wodzie, az ostygnie (wtedy nie beda suche). Pokroic w kostke, dodac poprzekrajane na pol swieze winogrona, i majonez z duuuuza iloscia swiezego kopru. sol pieprz do smaku. przeboj kazdej imprezy.... Odpowiedz Link Zgłoś