bacha76 Re: Hipp 21.10.07, 16:22 Za szybko "enter". Mam takie pytanie. Nie jakieś ważne, ale zastanawia mnie. Chodzi o to, ze np. według "Hippa" banana można podawać już od 4 miesiąca (tak na słoiczku jest napisane), a według Gerbera dopiero od 6. To samo dotyczy gruszek. Nie mówiąc już o bananie z jabłkiem, który według Hippa można podawać od 4 miesiąca, a według Gerbera od 9. I tak prawdę mówiąc zastanawia mnie to. O co w tym chodzi.? Czy banan Hippa różni się czymś od banana Gerbera.? Albo gruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
donadubas Re: Hipp 21.10.07, 20:00 ja dawałam jabłko od 4 mies, banana od 5 mies, a gruszke od 6. Nie sugeruj się tym co piszą różni producenci, tylko tym co lekarze sugerują Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: Hipp 23.10.07, 21:46 Ja kupowałam Gerbera, nie Hippa. Tak czy tak 4-miesięcznemu dziecku nie dałabym ani gruszki ani banana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
looodz Re: Hipp 24.10.07, 11:35 ja bym się raczej sugerowała tym, co gerber podaje. No bo niby dlaczego między nimi taka rozpiętość czasowa? Faktycznie, może najlepiej zapytać lekarza, ale coś mi się zdaje, że z tym bananem, to bardziej prawdopodobna jest wersja gerbera. Odpowiedz Link Zgłoś
mgw5 Re: Hipp 24.10.07, 17:22 witam a ja podaję 4,5 miesięcznemu dziecku śliwkę i gruszkę, bo tak ustaliłam z lekarzem. Banan jest zakazany, bo Mały ma zapracia i do tego reszta owoców też, bo alergia. ja polecam skonsultować się z lekarzem, bo to indywidulan kwestia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: Hipp 25.10.07, 11:59 A moim zdaniem tych dań w słoiczkach nie da sie traktowac na równi. Popatrz na skład każdego z nich - jabłka z bananem wcale nie są czystą mieszanką jabłka z bananem... Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Hipp 25.10.07, 18:26 Hippowy banan jest pakowany w słoiczki w kraju, w którym został wyhodowany. Dzięki czemu nie jest transportowany do kraju przerobu w wiadomych warunkach. Jeśli chcesz podać banana ze słoiczka to raczej hippa niż innych firm. Co do pozostałych owoców, chyba wiele zależy od składników dodatkowych jakie się w słoiczkach znajdują. Poczytaj uważnie ulotki na słoiczkach a może znajdziesz różnice Odpowiedz Link Zgłoś
merezka Re: Hipp 25.10.07, 21:45 Ja bardziej wierzę Gerberowi. Gerber jest też przystępniejszy cenowo Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rzena Re: Hipp 26.10.07, 14:32 racja, gerber jest tańszy, a i chyba bardziej sprawdzony przez całe pokolenia mam. ja bym wybrała gerbera. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Hipp 26.10.07, 23:21 tez podaje glownie gerbera i bobovite, hipp jest poprostu za drogi Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Hipp 27.10.07, 13:10 Moje dzieci w ogóle nie dostają słoiczkowego jedzenia. Ale jeśli już miałabym podać banana ze słoiczka (czego i tak nie zamierzam zrobić) to wybrałabym hippa ze względu na to co napisałam wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
mgw5 Re: Hipp 28.10.07, 09:33 witam ale z hippem, jest jeszcze taki problem, ze dodaje do kazdego sloika kaszkę ryżową, nawet do owoców i tak słiok ma 60% jabłka, a reszta kaszka. Gerber ma jabłko i sok jabłkowy w takim słoku. Jesli dziecko ma zaparcia, do hippem srednio pomoże uregulowanie pracy jelt ze wgledu na te kaszki. Odpowiedz Link Zgłoś