edit38 13.11.07, 08:58 Od kilku dni próbuję córeczce do wieczornego mleczka dodawać kaszkę bananową ale ona nie chce tego jeść. Zastanawiam się czy zrezygnować z kaszki i dawać samo mleko czy może kupić inny smak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justii00 Re: Nie chce kaszki 13.11.07, 09:02 Z butelki moj synus tez kaszki nie wypije,zaczelam dawac lyzeczka i je chetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: Nie chce kaszki 13.11.07, 09:10 Łyżeczką to tylko 2-3 łyżeczki i się zniechęca Odpowiedz Link Zgłoś
justii00 Re: Nie chce kaszki 13.11.07, 09:16 u mnie zachecanie dziecka do kaszki trawalo tydzien wiec sie nie zniechecaj Odpowiedz Link Zgłoś
tusia080588 Re: Nie chce kaszki 13.11.07, 10:36 julka na poczatku tez nie chciała kaszki nawet sprobowac.najpierw lekko powiekszyłam dziurke w smoczku do kaszki ale to nie przyniosło wiekszego rezultatu. wiec pewnego wieczora podałam jej kaszke przez sen i wypiła 150ml i było jej mało. nastepnego ranka wcinała kaszke az jej sie uszy trzesły.zaczynalam od malinowej i jak wprowadzam nowy smak to tak jak za pierwszym razem, czyli daje jej przez sen. jak narazie to sie sprawdza ale tylko co do kaszek bo karmienie jedzeniem ze sloiczków to tragedia. zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: Nie chce kaszki 13.11.07, 12:24 U nas to nie przejdzie bo Zuzka od urodzenia nie potrafi jeść przez sen. Jeśli zaśnie podczas jedzenia to tylko szczęką rusza ale nie ssie. Chyba spróbuję jeszcze z innym smakiem albo inną firmą Odpowiedz Link Zgłoś
nataliak9 Re: Nie chce kaszki 13.11.07, 10:51 u nas podchodza tylko kaszki Hipp. po jednej łyżeczce kaszki bobovita o analogicznym smaku jest plucie. Odpowiedz Link Zgłoś
justasa Re: Nie chce kaszki 13.11.07, 13:03 u nas tez sprawdzily sie kaszki Hipp oraz manna Odpowiedz Link Zgłoś
yoko.ono Re: Nie chce kaszki 13.11.07, 13:54 moj synek 8m tez nie chcial od poczatku dawalam lyzeczka ale uparlam sie i za ktorym razem jak byl glodny zjadl przekonal sie musisz poczakac z ktoryms razem zaskoczy powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zilka9 Re: Nie chce kaszki 13.11.07, 15:53 U nas mały długo nie chciał z butelki.Tylko łyżeczka wchodziła w grę.Lecz jak wieczorem musiałam wyjść to wypił kaszę z butli.Teraz butla jest tylko czasami przeważnie łyżeczka i gęsta kaszka i dziecko szczęśliwe. Polecam kaszki Nestle-jabłkową,malinową,(włśnie bananową),oraz dla starszego dziecka jabłkową z gruszką. Odpowiedz Link Zgłoś
aniko16 Re: Nie chce kaszki 14.11.07, 09:54 Ja tzw. kaszki smakowe omijam szerokim łukiem. Mają mnóstwo cukru, sztucznych aromatów itp. Nic dziwnego że trzeba dzieci do nich przyzwyczajać. Radzę ci do mieszanki mlecznej dodawać wyłącznie kleik ryżowy lub kukurydziany. Nieznacznie tylko zmieniają smak mleka, a podstawą utrzymania diety mlecznej jest w właśnie nie zmienianie smaku mleka. Dawaj też kaszę mannę. Ja starszemu dziecku jej nie dawałam bo wtedy była faza na "bezgluten". Teraz, wg nowego schematu podaję tę kaszkę córeczce niemal codziennie od 5 m-ca bo b. lubi. Kaszkę gotuję na wodzie i do przestudzonej dodaję odpowiednią ilość mleka (u mnie bebilon). Można dodać odrobinę, dosłownie szczyptę soli morskiej i szczyptę brązowego cukru. Robię nieco gęstszą i podaję łyżeczką. A kleiki podaję wraz z mlekiem w butelce. Nigdy nie kupiłabym kaszek "owocowych". Oczywiście podaję owoce ale te ze słoika (uważnie czytając skład), roztarty banan itp. Odpowiedz Link Zgłoś
myna2 Re: Nie chce kaszki 14.11.07, 10:03 Mój mały w ogóle nie chce jeść kaszek smakowych. Uznaje tylko kleik ryżowy, dodawany do mojego mleka, które podawane jest butelką w czasie mojej nieobecności, gdy jestem w pracy oraz kleik kukurydziany rozraiany na wodzie, który podaję łyżeczką. Odpowiedz Link Zgłoś