adrias27 07.02.08, 18:26 Witam! Wczoraj jadłam chleb tostowy i dałam mojemu 13 miesięcznemu maluchowi, jadł aż mu się uszy trzęsły I pytanie: czy mogę mu dawać chlebek tostowy? np. z dżemem Co o tym myślicie? Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia-1979 Re: chleb tostowy? 08.02.08, 09:51 Nie powinnas, chleb tostowy jest dozwolony od 3 r.ż. J3est w nim wiele konserwantów i innych swinstw, których maluch nie powinien jeszcze jesc. daj lepiej dziecku słodka bułeczke lub chałke. Odpowiedz Link Zgłoś
ania140880 Re: chleb tostowy? 08.02.08, 13:41 moja 1,5 roczna córka uwielbia tosty z zółtym serem.Daję sporadycznie i z umiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
maritka79 Re: chleb tostowy? 08.02.08, 14:20 jest dostępny chleb tostowy bez konserwantów i sztucznych dodatków.Ja taki kupuję i daję mojej 1,5 rocznej córci bo bardzo lubi.Nieraz wkładam do tostera cienko pokrojoną zwykłą bułkę i tez wcina Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: chleb tostowy? 08.02.08, 23:38 Jeśli znajdziesz zdrowy chleb tostowy to owszem Odpowiedz Link Zgłoś
daluma Re: chleb tostowy? 12.02.08, 11:12 Czytałam w jakiejś gazecie dziecięcej, że w chlebie tostowym są konserwanty, środki antypleśniowe itp. I biały chleb tostowy nie ma zbyt wielu wartości odżywczych. Jeśli już, to dawać od czasu do czasu tosty z pełnoziarniste. Moje 2-letnie dziecko bardzo lubi tosty, muszę poszukać jakiejś bardziej "zdrowszej" wersji takiego pieczywa. Odpowiedz Link Zgłoś