sylwia_4 09.02.08, 15:52 Co sądzicie o podawaniu takiemu bomblowi takich herbatek?Oczywiście zaparzanych na wodzie mineralnej.Mogą jakoś zaszkodzić?-oczywiście z odpowiednich dla wieku owoców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: herbatki owocowe,ekspresowe???-nimowlę 8-mio 09.02.08, 23:47 sylwia_4 napisała: > Co sądzicie o podawaniu takiemu bomblowi takich herbatek? Oczywiście > zaparzanych na wodzie mineralnej.Mogą jakoś zaszkodzić?-oczywiście z > odpowiednich dla wieku owoców. wydaje mi się, że będa zdecydowanie zdrowsze od granulowanych Odpowiedz Link Zgłoś
bartmam Re: herbatki owocowe,ekspresowe???-nimowlę 8-mio 11.02.08, 20:57 też uważam że są zdrowsze od tych paskudnych granulowanych po prostu trzeba je bardziej rozcieńczyć pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_4 Re: herbatki owocowe,ekspresowe???-nimowlę 8-mio 12.02.08, 15:04 dzięki za odpowiedzi,jakoś dziwnie byłam przekonana że hipy i bobovita mają lepszy skład niż zwykłe owocówki w torebkach,widocznie się myliłam.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_4 Re: herbatki owocowe,ekspresowe???-nimowlę 8-mio 12.02.08, 18:11 Jeszcze mam jedno pytanko-czy możliwe że maluch ma bóle brzuszka po zwykłym cukrze w herbatce?Jeśli tak to czym dosładzać? Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: co do dosładzania 02.03.08, 19:02 Może nie toleruje laktozy, a może powinnaś dosładzać glukozą, albo ten cukier wcześniej przegotować trochę (gdzieś o tym czytałam, że nie powinno się dziecku cukru normalnego podawać), ale konkretnie Ci nie napiszę, bo mi się tylko o uszy obiło. Na pewno przegotować nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mag2004 TAK:) 13.02.08, 13:40 hejpodawaj te herbatki jak najbardziej, zdecydowanie zdrowsze od przereklamowanych Hipp'ow przeslodzonych okrutniepoza tym dlaczego zaparzanych na wodzie mineralnej ??? a zwykla przegotowana ?no,chyba ze w Warszawie mieszkaszjesli nie, to, czy Ty wychowalas się na gotowanej minerałce??ja na zwykłej przegotowanej kranówie, lepiej, zimną wodę u dziadkow piłam z kranurewelkaco do wod min. to zdania sa rozne, ale czytalam niedawno jakies badania, ze woda - cud Żywiec, ma b.duzo bakterii, wiecej niz kranowa (czytalam to na stronach konsumenckich); jak lezalam z synem w szpitalu zakaznym (zlapal rota) to kazano nam podawac wode przegotowaną NIE mineralną....to tyle z mojego przydługiego wywodu pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_4 Re: TAK:) 13.02.08, 22:33 Dzięki Aśka.Nie wiem jak podejść do sprawy wody bo nasza kranówa jest strasznie zakamieniona-mieszkam w Górze śląskiej,a mineralną to właśnie żywiec kupuję i teraz to już nic nie wiem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiwinek Re: TAK:) 29.02.08, 21:06 Ja używam wody Gerbera, mieszkam w Warszawie, a tu kranówka nie jest za ciekawa. A Gerber jest o tyle lepszy od innych mineralnych, ze nie trzeba go gotować przed podaniem Odpowiedz Link Zgłoś
agulala Re: herbatki owocowe,ekspresowe???-nimowlę 8-mio 05.03.08, 21:50 Polecam zwykłe owocówki ale bardzo rozcieńczone. Ja mojej nigdy nie słodziłam bo o co uczyć dziecko do niezdrowego cukru. Niedługo skończy 2 latka i pije zwykłą słabą herbatkę i wodę mineralną - jakąkolwiek. A do herbatki - przegotowana kranówka. Tylko wprowadzaj powoli - obserwuj malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaguciusia ja polecam herbatke plantex 08.03.08, 09:56 mozna ja kupic tylko w aptekach jest rewelacyjna zwlaszcza na rozne doleglowości zwiazane z brzuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś