statba1965 20.05.08, 12:37 proszę pomużcie mi ,jestem babcią wiki, ma skazę białkową ma 9 miesięcy czy można podawać kaszkę kukurydzianą dziecku ze skazą bo chcę jej dać chrupki kukurydziane a synowa na mnie krzyczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_mi Re: kukurydza 20.05.08, 21:17 dzisiaj chrupki kukurydziane a jutro moze czekolada.... mysle ze skoro synowa nie chce podawac dziecku chrupek, to powinna to Pani uszanowac, w koncu to jej dziecko. Co innego jak zacznie glodzic maluszka, wtedy ma Pani obowiazek interweniowac. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: kukurydza 20.05.08, 21:28 Przy skazie białkowej nie wolno podawać dziecku mleka i jego przetworów ani żadnych produktów zawierających nawet niewielkie ilości tych produktów. Jeśli ma pani na myśli te chrupki kukurydziane puchate to jak najbardziej można dziecku podać o ile nie jest przy okazji uczulone także i na kukurydzę. Proszę tylko zwrócić uwagę, zeby chrupki nie zawierały soli. Taki chrupki są dobre na początek nauki gryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś