lunaa2 30.08.08, 11:23 witam, czy przydaje sie podgrzewacz? czy słoiczki sie podgrzewa? i czy np mozna użyc do przyzadzania kaszek np do podgrzewania mleka na kaszki? bo te na wodzie chyba musza byc z przegotowanej wody... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anaq Re: podgrzewacz potrzebny? 30.08.08, 13:58 moim zdaniem niepotrzebny. Podgrzać można tak samo w kubeczku/garnczku z gorącą wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: podgrzewacz potrzebny? 30.08.08, 14:31 Mi się w ogóle nie przydał, słoiczki i gotowane obiadki podgrzewałam w mikrofalówce, a odkąd nie karmię piersią wodę na mleko podgrzewam w czajniku elektrycznym i jest znacznie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: podgrzewacz potrzebny? 30.08.08, 19:09 Podgrzewacz nie służy do podgrzewania w nim wody na mleko ale do utrzymywania jej w stałej temperaturze i tu przygotowanie mleka dla głodnego maluszka jest znacznie szybsze, bo woda cały czas jest w pogotowiu. Pozostałe jedzenei można spokojnie w garnku z wodą, mikrofala podgrzewa bardzo nierówno. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga9 Re: podgrzewacz potrzebny? 30.08.08, 15:18 ten wątek nie dawno było ) ale powiem ci, ze mi się przydaje np: w nocy wstawiam wodę przegotowaną do właczonego podrzewacza i jak tylko słysze, ze dziecko zaczyna się budzić to robie szybciutko mleczko i po problemie ) bo zanim bym poszła do kuchni podgrzac wodę to płacz by był pewnie na caly dom pozdr ) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysiowata Re: podgrzewacz potrzebny? 30.08.08, 16:05 wg mnie-zbyteczny...stoi i kurz łapie.W nocy zanim podgrzałam synek już krzyczał. Dlatego na noc nalewam wodę do termosu, obok stawiam szklankę z zimną wodą i sprawa załatwiona. A w dzień nalewam z czajnika albo podgrzewam w garnku. Odpowiedz Link Zgłoś
lennor Re: podgrzewacz potrzebny? 30.08.08, 17:34 Bardzo przydatny jeżeli odciądasz pokarm dla dziecka,najwygodniej pózniej przygrzać mleczko.U mnie jest nadal w użyciu,podgrzewam w nim zupki kiedy nie muszę się z tym spieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: podgrzewacz potrzebny? 31.08.08, 10:42 Bo robisz podstawowy bład, wodę wstawiasz do niego wieczorem i w nocy jest o dowolnej porze w dobrej temperaturze a nie jak dziecko zaczyna się budzić to Ty dopiero zaczynasz podgrzewać. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: podgrzewacz potrzebny? 31.08.08, 10:49 przydawal sie tylko w nocy. Przegotowana wode mialam w podgrzewaczu i gdy byla pora kolejnego karmienia, dosypywalam mleko. Zostawianie gotowego mleka w podgrzewaczu nie jest wskazane. Nie daje dan sloiczkowych, wiec z podgrzewacza nie mam teraz pozytku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkaa21 Re: podgrzewacz potrzebny? 30.08.08, 19:23 bardzo przydatny, mój synek ma pół roczku a ja sobie nie wyobrażam życia bez podgrzewacza przydaje się w wielu sprawach zeby szybciej przygotowac mleczko (woda jest w nim caly czas ciepla,wsypuje tylko mleko i gotowe) do podgrzewania sloiczkow,soczkow,herbatek super sprawa jest to ze caly czas utrzymuje sie rowna temperatura nic nie jest za zimne ani za gorace no chyba ze zrobi sie na najwyzsza temp. uzywam avent i bardzo sobie chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: podgrzewacz potrzebny? 30.08.08, 23:20 ja wodę podgrzewam w mikrofali. podgrzewacz sprawdził mi sie na wyjazdach gdzie albo nie było gdzie zagrzać wody (np. hotel) albo było mi za daleko (kuchnia na dole w dwupiętrowym domku na działce) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
male_a_cieszy Re: podgrzewacz potrzebny? 31.08.08, 10:58 Jak dla mnie to zakup calkowicie zbedny. Wieczorem gotuje wode w czajniku i wlewam do termosa, w drugiej butli mam zimna wode i szybciutko mam wode o odpowiedniej temperaturze. Termos, butle z zimna woda i butelke na mleko i mleko w proszku stawiam kolo lozka i jak sie mala budzi to ja wyciagam ja z lozeczka, a moj maz w tym czasie robi mleczko. (moje dziecko pije mleko tylko nad ranem) Odpowiedz Link Zgłoś