best.apoplaw 17.12.08, 09:50 i bez glutenu i cukru.Polećcie coś kochane mamy.Mały ma 8 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emigrantka34 Re: jakie znacie kaszki pełnoziarniste bezmleczne 17.12.08, 11:43 Firma HOLLE BIO robi naprawde dobre kaszki. Nie wiem gdzie to sie w Polsce kupuje, ale na pewno w jakims sklepie bio lub przez internet znajdziesz. Ja np kupilam tutaj pare ich swietnych kaszek kukurydzianych i innych. Naprawde nie maja one cukru ani mleka modyfikowanego. I np tutaj sa tansze od kaszek probiotycznych HIPPA. Tu znalazlam link do jakiegos sklepu: www.ekologicznysklep.pl/index.php?products=product&prod_id=2468 Odpowiedz Link Zgłoś
best.apoplaw Re: holle 17.12.08, 20:26 ale to jest bez glutenu na 100%ma gluten moim zdaniem . Kupiłam dzisiaj ich kaszkę ryżowa z pełnego przemiału ale kurcze ma taki biały kolor a pełnoziarnista to chyba powinna być brązowa? ekosfera.pl/pl,product,234756,kaszka,ryzowa,pelnoziarnista,b,c,od,4,mies,250g,holle,eko,bezglutenowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
mama-osama Re: jakie znacie kaszki pełnoziarniste bezmleczne 21.12.08, 21:57 otworzyło sie na kaszce z jeczmienia, owsa i orkiszu. Wszystkie te zboża zawieraja gluten. Ale to dobra rzecz na wprowadzenie glutenu dla mojej rocznej alergiczki. Dzięki dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: jakie znacie kaszki pełnoziarniste bezmleczne 17.12.08, 21:31 jezeli jest napisane, ze jest bez glutenu, to znaczy ze tak jest. Producent nie moze zawierac na opakowaniu informacji niezgodnych ze stanem faktycznym. Jesesmy w UE. Holle to dobra firma i powinnac byc spokoja. Kolor niekoniecznie jest dowodem na to, ze cos jest z pelnego przemialu albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś