renia_84 20.12.08, 11:38 Kupiłam takie małe gotowe babeczki. Czy macie jakiś pomysł czym je napełnić. Może znacie jakiś przepis na jakąś smaczną masę? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: Z czym babeczki? 20.12.08, 11:44 konfitura, budyniem, czekolada? Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_pl Re: Z czym babeczki? 20.12.08, 12:58 Krem do karpatki, na wierzch pół winogrona albo kawałek mandarynki, brzoskwini z puszki itp. Jak jesteś cierpliwa to mozesz jeszcze polać cieniutką warstewką galaretki. Mniam Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Z czym babeczki? 20.12.08, 13:19 Ja robię na słodko z owocami i galaretką, na wierzch odrobinę bitej śmietany przed podaniem. Niedawno robiłam np. z mrożonymi truskawkami, mogą być z brzoskwiniami z puszki, z ananasem, mandarynką. W wersji na słono (babeczki słone lub bezsmakowe) z pastą rybną, taką z kubeczka, serkiem tartare np. łososiowym i do tego udekorowane oliwką, ćwiartką pomidorka koktajlowego, jakąś zieleniną. Z reguły w pierwszej kolejności znikają ze stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Z czym babeczki? 20.12.08, 13:46 Ja do tych babeczek kupuje gotowa masę krówkową w puszce. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Z czym babeczki? 20.12.08, 13:51 na ile babeczek starcza taka puszka 400gram, też chciałam ją kupić ale odłozyłam Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Z czym babeczki? 20.12.08, 15:20 Nie pamiętam, bo ostatnio robiłam na Wielkanoc. Teraz kupiłam puszkę, którą rozciera się z kostką masła czyli razem 600g masy wyjdzie. Jeszcze nie robiłam, ale licząc na oko 20g do babeczki - na 30 sztuk wystarczy. Ja to posypuje jeszcze np zmielonymi orzechami albo migdałami. Odpowiedz Link Zgłoś
19_sierpniowa Re: Z czym babeczki? 20.12.08, 15:16 podobnie jak gagunia www.google.co.uk/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-GB%3Aofficial&hs=08h&q=babeczki+kajmak&btnG=Search&meta= masa kajmakowa (czyli meko skoncendowane slodzone gotowane, teraz mozna kupic gotowe) ja dla doroslych, podgrzewam, by polaczyc z maslej i odrobina alkoholu. podobnie robie mazurka kajmakowego na wielkanoc. dekorowac orzechami, migdalami, rodzynkami, polewa czekoladowa, wiorkami kokosowymi . trwale i pyszne. a moga byc babeczki nieslodkie- wtedy z salatka polska MNIAM MNIAM Odpowiedz Link Zgłoś
19_sierpniowa Re: Z czym babeczki? 21.12.08, 11:05 >skoncendowane skon co?! skondensowane, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Z czym babeczki? 20.12.08, 17:08 A gdzie kupić takie babeczki? Bo jakoś nie wpadły mi w oko Odpowiedz Link Zgłoś
renia_84 Re: Z czym babeczki? 20.12.08, 20:07 Ja kupowałam w Realu. dziękuję za Wasze pomysły Odpowiedz Link Zgłoś