kasia4246 15.01.09, 12:39 Napiście mi proszę ile razy w tygodniu dajecie danonki i po ile kubeczków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smolkowicz_a Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 12:59 Mam nadzieję, że żadna nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 13:07 nie daję, bo dla niemowlaka to za wcześnie i zbyt duza szansa na alergie (sporo dodatków), jeśli juz serek homo to zwykły waniliowy, ale raczej dla starszego dziecka, dla mnie najpyszniejszy jest polskiej firmy mildes, mniamm sama uwielbiam, dużo mniej słodki niż danonki Odpowiedz Link Zgłoś
kasia4246 Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 13:16 Dlatego pytanie kieruję do mam które dają bo takie też są Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 13:32 Mało która się przyzna że daje danonki bo "danonki są dla dzieci po 3 r.ż.".Ja dawałam sporadycznie (jak mały od kogoś dostał) a tak to dawałam zwykłe serki homo,które faktyczne mają mniej cukru niż danonki.A dlaczego tak się upierasz przy danonkach? Podawaj je od czasu do czasu a tak to lepiej zwykły serek waniliowy daj. Odpowiedz Link Zgłoś
kitkitkitkit Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 13:34 Siema,ja daje coziennie-nawet dwa razy dziennie ! (szok!!)Bo moje dziecko nie przyjmuje mleka w zadnej innej postaci(-: Ja nie mieszkam w Polsce i tu nie ma Danonkow,ale cos podobnego.Czasem jak jest czymś zajęty-to wcisne mu ze dwie łyzeczki kasszy,zanim sie skapnie,ale strasznie pluje i placze.Nie je mleka od kiedy skończyłam go karmić piersią,wlasciwie to nigdy nie zaczął jeśc.A nie karmię od conajmniej 1,5 miesiaca.(mały za parę dni kończy 10mies)No coż...jJa mialam tak samo podobno,tylko jak ja byłam mała- serków nie było- i jechałam na parówkach...i żyje(-: pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 13:41 "Mam nadzieję, że żadna nie daje".... nie nooo. Trucizna! Ja też daję. Moja Młoda wsuwa danonki i jogurty. Mleko mogę wypić sobie sama Nie mam jakiegoś schematu podawania danonków, aczkolwiek nie jest to codziennie (chociaż i tak bywało). Chodzę do pediatry do przychodni,do innego prywatnie. Moja kuzynka również jest pediatrą i wszyscy zgodnie twierdzą-danonki, jako urozmaicnie diety, jak najbardziej! Natomiast nie przesadzać, bo zawierają dużo cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
nastoletnia-mama Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 13:45 ale danonki dla niemowlecia? ponizej 1go roku zycia?to chyba lekka przesada,takiemu maluchowi w zupelnosci starczy mlego i potem pwnie jakaś zupka marchwiowa czy warzywna ogolnie. Nie hodujcie malych grubasow od urodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anus85 danonki, mnostwo pysznosci...;) 15.01.09, 13:52 dziewczyny wyluzujcie, ja daje danonki od 6 miesiaca(zaproponowal pediatra)mala nie jest od tego otyla i czasem zastepuje je jogurtami lub serkami homo.Uszczerbkow na zdrowiu dziecka przez to nie stwierdzilam.Pozdrawiam wszystkie wyrodne matki karmiace dzieci danonkami Odpowiedz Link Zgłoś
landri83 Re: danonki, mnostwo pysznosci...;) 15.01.09, 14:17 > dziewczyny wyluzujcie, ja daje danonki od 6 miesiaca(zaproponowal > pediatra)mala nie jest od tego otyla i czasem zastepuje je jogurtami > lub serkami homo.Uszczerbkow na zdrowiu dziecka przez to nie > stwierdzilam.Pozdrawiam wszystkie wyrodne matki karmiace dzieci > danonkami A wiesz o tym, bo juz jej pewnie cale x miesiecy dajesz Skutki zlego, smieciowego jedzenia widac czesto po latach. Odpowiedz Link Zgłoś
kitkitkitkit Re: danonki, mnostwo pysznosci...;) 15.01.09, 14:30 Skutki zlego, smieci > owego jedzenia widac czesto po latach no tak...smieciowego....złego....bez jaj!! no i jeszcze stare ubranka,po kimś-sa jeszcze bardziej ZŁE! to forum to masakra. przeciez watek skierowany jest do mam,tore daja danonki. Czy Cię ktos o coś pytał Mamanieletnia i inne mądrale,co NIE KARMIĄ DANONKAMI????? juz dosyc milczenia! weźcie sie opanujcie baby. opuszczam to forum w cholere-coz z tego,ze pomocne,jak w kazym watku znajdzie sie jakas japa wstrętna,co spowoduje,ze mnie krew zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia4246 Re: danonki, mnostwo pysznosci...;) 15.01.09, 14:35 Popieram kitkitkitkit mnie też szlak trafia jak widzę co piszą te idealne mamuśki danonki złe , słoiczki sztuczne .......pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: danonki, mnostwo pysznosci...;) 16.01.09, 23:08 > mnie też szlak trafia Jedwabny czy handlowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia4246 Do landri83 15.01.09, 14:31 Pytanie kierowałam do mam które dają te nieszczęsne danonki to po co się wypowiadasz . Mój pierwszy syn ma 10 lat i też dostał danonki wecześnie do jedzenia i żyje nie jest otyły . Odpowiedz Link Zgłoś
landri83 Re: Do landri83 15.01.09, 15:16 Nie napisalam, zeby nie dawac, tylko ze wypowiedzi w stylu "a moj jadl i zyje" sa o kant wiadomo czego potluc. Ja akurat znam 3-latka, ktory po danonkach w niemowlectwie wcina teraz tylko danio i na przyslowiowa marchewke nie spojrzy. Jednemu nie zaszkodzi, innemu tak - dopiero (dluzszy!) czas pokaze jak bedzie z dzieckiem autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
kitkitkitkit Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 14:02 hyyyy....do roku zupa marchwiowa dziecku wystarczy? po co rzuca hasłami: 'nie hodujcie grubasów??'kto hoduje ,ten hoduje.Moje dziecko nie jest grube,ani nie jest hodowlane,bo oprocz tych serkow je raczej normalnie ,tzn odpowiednio do swojego wieku-powiedzmy zdgodnie ze schematem zywienia(hehe). pozdro dla tych normalnych babek z tego forum( raczej w mniejszosci).Piszac normalnych,nie mam na mysli tych,ktore daja dzieciom serki,tylko te,ktore sa NORMALNE i maja zdrowe podejscie do zycia! ps.to forum mnie dobija czasami pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 14:28 Nie daję (Malutka jeszcze za mała), sama tez do ust nie biorę tam jest tyle konserwantów, że danonki będą trwały długo po tym jak ludzkość wyginie Koleżance pediatra ZABRONIŁ podawać danonki Odpowiedz Link Zgłoś
loretta_pl brawo dla kitkitkit!!!! 15.01.09, 14:49 ja mojej 5latce tez dawałam, od ok.10msc życia, teraz nie jada, bo jej się przezarły, nie jest gruba ani nawet otyła mimo że uwaga!!!!!! je również słodycze!!!!! tak więc zasługuję na śmierć w męczarniach... wszystkie idealne mamy przestrzegam- życie też jest zabójcze-kto żyje, ten umiera... Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: Do mam które dają Danonki 15.01.09, 15:20 Dokładnie. Nie daję, bo tego się nie da jeść, są zwyczajnie obrzydliwe w smaku, naszpikowane chemią, naprawdę tego nie czujecie? Do tego barwione koszenilą - to taki barwnik otrzymywany z robaków, fuuuuuuujjjjj.... pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_karminowy - o koszenili. Odpowiedz Link Zgłoś
grenada16 Re: Do mam które dają Danonki 16.01.09, 22:03 Danonki ponoć uczulają!!!!Tak mówią lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: Do mam które dają Danonki 16.01.09, 22:31 Po pierwsze danonki to nie tylko cukier! Zawierają ogromne ilości wit.d. Kiedy byłam w szpitalu z małym, na naszej sali była mama z 9m chłopcem. Miał zwapnienia w nerkach, jak się okazało od danonków, matka codziennie mu podawała. Lekarze kategorycznie zabronili. Pomyśl zanim podasz to świństwo swojemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Do mam które dają Danonki 16.01.09, 22:32 Jeśli dałam trzy razy niemowlakowi, to kwalifikuję się do dających ? Mój średniak dostał w sumie trzy razy. Pierwszy raz dostał drobniutkiej wysypki na twarzy, szyi, dekolcie i odrobinę na brzuchu. Zwaliłam to na czekoladę której wtedy kostkę dostał. Drugi raz babcia kupiła mu chyba po dwóch tygodniach i znowu wysypka, ale wtedy dostał biszkopta z czekoladą, więc "winna" wydawała mi się znowu czekolada której już później przez jakiś czas nie dostawał. Trzeciego danonka babcia babcia kupiła w krótkim czasie po drugim i znowu drobniutka wysypka. Czekolada wróciła do łask, danonki wyleciały z jadłospisu jako sporadyczny deser. Odpowiedz Link Zgłoś