setia Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 14:58 wygląda na to, że jestem najbardziej pracowitą ematką dla dzieci: omawiane już kotlety z indyka, ziemniaki, brokuły dla jednej, fasolka dla drugiej. plus rosół (ze skrzydeł indyka) z makaronem. dla męża wieczorem ( w sumie dzieci też pewnie zjedzą na kolację) będzie pieczony łosoś z jakąś surówką. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin80 Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 15:04 Udźce z kurczaka w piekarniku piekę od razu na dzisiaj i jutro i do tego ziemniaczki i surówka.Zaraz będzie wszystko gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 15:08 Z wczoraj mam moja ulubiona zupę (krupnik z dużą ilością warzyw) i kartofle, to se je odsmażę, do tego śledź w śmietanie którego zaraz kupię wracając z roboty. Ja to pewnie popiję kefirem, a córkę też już nawróciłam na ten napój - do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 spagetti 04.03.09, 15:33 makaron, sos pomidorowy - moze dodam tunczyka do sosu Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 15:42 mi sie tez wlasnie nie chce, wiec pewnie zrobie sobie tosty z serem Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 15:43 Nic.Mam schabowe "z duma" od wczoraj i dzis odpoczywam ,-D Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 15:45 Gacusia, z czym ty te schabowe masz? Ide wkoncu gdzies z tego domu. Leb mnie troche bolec przestal to moze i zakupy obiadowe sprawniej pojda Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Haha,podam "z duma" 04.03.09, 17:33 to apropos wczorajszego watku na Emamie,ze w USA Polki maja branie i naszym mezom mamy schaboszczaki z duma serwowac ,-))))) Tak wiec wczoraj i dzis schabowy z duma. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Haha,podam "z duma" 04.03.09, 17:39 haha, a ja myslalam ze to jakas regionalna odmiana schabowego Ze z jakimis dodatkami czy cus Od dzis tez bede podawac z dumą, tyle ze u nas schab nieczesto na stole jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 U nas tez nie czesto 04.03.09, 18:42 Moi wola golabki,zrazy zawijane,zeberka,mielone,karkowke... Schabowe to z lenistwa robie no i z DUMA podaje ,-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.marcowa "Chińszczyzna"-prosta,tania,smacz na 04.03.09, 15:47 Piers z kurczaka kroimy na małe kawałki,posypujemy papryka,curry i koniecznie przyprawą "5 smaków"Kamisa. Kroimy cebulę,czerwona paprykę i brzoskwinie lub ananasy z puszki. Wszystko razem podsmazamy,i dusimy.Ja podlewam sokiem z brzoskwiń lub ananasów,wrzucam trochę rodzynek i zagęszczam łyżeszka mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w zimnej wodzie. Przyprawiam tak:sól,ostra papryka,sos sojowy,troszke miodu i soku z cytryny.Smak potrawy powinien byc słodko-ostro-kwaśny. Podajemy z ryżem. Mój mógłby nic innego nie jeśc.Jeśli ktos lubi mięso połączone z owocami to polecam bo jest naprawde dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 16:10 płow szybki, tani i zdrowy nawet zdjecie ci wygooglalam, bo moj sie jeszcze gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 16:17 pomidorowa z wczoraj z makaronem-przedszkolak uwielbia naleśniki na słono-naleśnika wylewam na patelnię jak się usmaży z jednej strony,przerzucamy,dodajemy szynkę w paseczki,parę plasterków pieczarek,kukurydza z puszki,parę plasterków ogórka kons.,i trochę sera żółtego,składamy na pół i jak się zagrzeje na talerz. Do tego sos jogurt,majonez,czosnek,wegeta-polecam !!! Wbrew pozorom szybkie i smaczne i lodówkę można opróżnić Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 16:19 mmm, Zales to jest mysl Pieknie brzmia te nalesniki, az sie glodna zrobilam Odpowiedz Link Zgłoś
lelieb Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 17:05 Ja chyba też się skuszę na te naleśniki od Zales Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 17:37 lelieb napisała: > Ja chyba też się skuszę na te naleśniki od Zales Skuście się dziewczyny bo dobre-dzisiaj na śniadanie pożarłam bo zostało ciasto i pokrojona reszta. Wędlina różna może być i co kto lubi do środka,ja pieczarki przysmażam z cebulą-wszystko się robi na jednej patelni to mało garów do zmywania Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: hellious 04.03.09, 17:41 A ty wiesz ematko,że my z jednego miasta piszemy? Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re:Zales!! 04.03.09, 17:50 Serio?? O prosze, jak milo moze przestane sie tak uzewnetrzniac lepiej Lubisz to nasze wigwizdowo troche? Bo ja nawet lubie nie wiem tylko czy z sentymentu, czy faktycznie nie jest tu zle Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re:Zales!! 04.03.09, 17:55 hellious napisała: > Serio?? O prosze, jak milo moze przestane sie tak uzewnetrzniac lepiej Lub > isz to nasze wigwizdowo troche? Bo ja nawet lubie nie wiem tylko czy z senty > mentu, czy faktycznie nie jest tu zle Wolałabym większe miasto,za mało się dzieje,a ja mieszkam jeszcze za wodą i małym mostem -wiesz gdzie? A uzewnetrzniaj sie do woli,hehe nie boi Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re:Zales!! 04.03.09, 17:59 A to u ciebie faktycznie moze malo sie dziac Ja po szczecinie mam uraz do wiekszych miast i takie mi starcza Ja narazie mieszkam w okolicach granicy, ale niedlugo na swoje w centrum praktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re:Zales!! 05.03.09, 00:11 wyślę Wam list w butelce rzekami..ja na drugim końcu, południowym, tej samej granicy Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re:Babciu! 05.03.09, 09:00 babcia47 napisała: > wyślę Wam list w butelce rzekami..ja na drugim końcu, południowym, > tej samej granicy Nie wiem czemu,ale myślałam,że mieszkasz w Szczecinie Nad Kanał Piastowski pójdę i będę wypatrywać z niecierpliwością Dzisiaj robię te krokiety z kaszy gryczanej,właśnie się gotuje. Małż dzisiaj na wyjeżdzie to sobie pofolgujemy z tą kaszą-on ma za długie zęby na nia Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re:Babciu! 05.03.09, 20:43 mojego też kasza gryczana w zęby kłuje..ale krokieciki to wybieramy z lodówki, jak jest większa ilość, na wyścigi..wczoraj rzutem na taśmę dopadł ostatniego..spóźniłam się 2 sekundy ) Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 17:31 hehe, polazlam do sklepu z zamiarem kupienia czegos do Zalesowych nalesnikow, ale zobaczylam piekna tania lopatke wiec zrobie mielone na dwa dni i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 17:53 jak masz serek topiony to go dobrze schłodź, by łatwiej kroić, pokrój w wieksze kawałeczki, wsadź do środka, dobrze obtocz miesem..będa mielone z niespodzianką.. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 17:55 topionego nie mam, ale mam zolty. Tez sie nada Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 18:13 może byc ale więcej z nim zachodu, zetrzyj na duzych okach i nadziewaj biorąc ścisnietą w garści kulkę takiego sera..w czasie smazenia powinien się stopić, najlepiej jak miekki i pikantny z suchym daj sobie spokój..ale "na zaś" to fajny sposób na urozmaicenie przaśnego mielonego..moje dziecki lubiły, chłop też lubi Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 17:33 Obiad -Pomidorowa z makaronem z wczoraj drugie danie -pierogi z mięsem z wczoraj podwieczorek -babeczki z czekolada dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 17:56 o matko! zapomniałam że ogórkowa się gotuje mi na kuchni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: Co dzis pichcicie? 04.03.09, 18:07 hehe nie jeden gar się spalił przez ematkę Odpowiedz Link Zgłoś
marzenakotas Re: Co dzis pichcicie? 05.03.09, 20:29 ostatnio wymyśliłam coś jakby laznie ze szpinakiem (mam faze na zielone warzywa - 18 tc) szpinak na patelnie + pieprz, sól, sok z cytryny i serek topiony zawijać w naleśniki i gotowe mnie naleśniki nie wychodzą więc to wszystko zapiekłam pod startym żółtym serem, rewelacja! zdrowe i tanie szybkie jeśli naleśniki zastąpić ciastem francuskim (3.60 zł w Tesco) Odpowiedz Link Zgłoś