mama_nikodemka 02.04.09, 18:50 czy mozna dac malemu zupke z mieskiem na obiad a zoltko podac np z kaszka tego samego dnia czy trzeba dawac zamiennie co drugi dzien? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_miare_normalna Re: pytanie o miesko i zoltko 02.04.09, 18:58 można tak podać,ale czy żółtko z kaszką pasuje?;p Odpowiedz Link Zgłoś
kaamea Re: pytanie o miesko i zoltko 02.04.09, 19:16 Ja tez wlasnie mam watpliwosci co do miesa i zoltka w jeden dzien. No bo w schematach zywienia piszą iz nie nalezy podawac miesa w dniu kiedy dajemy jajo, natomiast po 11 miesiacu cale jajo nalezy podawac co drugi dzien czyli 3-4 razy w tygodniu. Czyli mieso mam dawac tylko 3-4 razy na przemian z jajem? Poki co jak daje jajo to staram sie dawac polowe mniej miesa albo wogole, ale pewnie po 12 miesiacu przestane sie tym zaleceniem przejmowac Odpowiedz Link Zgłoś
kanaryjka Re: pytanie o miesko i zoltko 03.04.09, 11:15 Hmmmm, a ja pierwsze słyszę, że nie można łączyć miesa z żółtkiem. Nie wspominał o tym nasz pediatra, ani nigdzie o tym nie wyczytałam. Mały dostaje pół żółtka co 2 dzień właśnie w obiadku. Teraz będziemy zwiększać tygodniową dawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
myszabw Re: pytanie o miesko i zoltko 05.04.09, 21:48 Ja schemat zrozumiałam tak, że w jednym dniu podaje się mięso z przecierem jarzynowym, a w kolejnym żółtko do przecieru jarzynowego. Czyli zamiennie. Odpowiedz Link Zgłoś