mieeke 15.04.09, 07:11 jestem na początku drogi"jedzeniowej". Zaczeęłam od kaszki bezsmakowej ryżowej, lecz niestety ona tez posiada cukier. Czy istnieją na polskim rynku kaszki nie zawierające cukru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonethko Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 07:46 Istnieją Kaszki Nestle Zarówno kleik ryżowy jak i kukurydziany nie zawierają cukru (skład: mąka ryżowa/kukurydziana, wit B1) Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 08:40 Synek zjada kaszkę nestle ryzowa i niestety tam na 1 miejscu w składzie :cukier. Czy masz na mysli nestle bifidus? Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 08:53 Kleik nie zawiera cukru. Kaszka tak. Chyba kaszki hipp sa korzystne pod tym względem także. Odpowiedz Link Zgłoś
skierka27 Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 09:00 Są kaszki Hipp'a któe cukru krystalicznego nie zawierają.Jedynie ten,który występuje w dodatkach owocowych-naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
slonethko Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 08:59 Wybacz, mówiłam o kleikach nie kaszkach Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 09:15 dzięki, a czy kleikiem moge zastapic kaszkę?tzn podawac zawsze kleik zamiast kaszki? Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 09:18 W zasadzie to Cię zmartwię, bo większość tych bezcukrowych, to są kaszki glutenowe, więc jeszcze nie na teraz(np bifidus 9 zbóż, niektóre hippy, bobowita pyszne sniadanko wielozbożowa). Jeśli jeszcze jest dostępny bifidus ryz-kukurydza to on nie ma cukru, choć jest słodkawy w smaku. Poza tym nestle wypuściło nową serię "zdrowy brzuszek". ale jeszcze nigdzie nie ma pozostałych kaszek i nie wiadomo jaki skład. Widziałam tylko, że ze śliwką na zaparcia Pozostaje "opękać" te pierwsze mies na kleikach(choć u nas były cukrowe kaszki i bifidus, bo kleiki obydwa dodawały swoje do zaparć) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 09:22 U nas z tym bieda, poza kleikami nic nie ma dla najmniejszych, niedawno wycofali kaszkę nestle bifidus ryżowo-kukurydzianą uwielbianą przez moje dzieci i przeze mnie, właśnie wybieram się na zakupy do Niemiec po kaszki bo tam mają spory wybór bezcukrowych... Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 09:24 ja mieszkam w małej miescinie gdzie wybor kaszek ,słoików kiepski. ciagle te same smaki. Tych bifidus to igdzie u nas nie widzialam, tak samo tych z hipp nie ma u nas A czy sinlac ma cukier? Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 09:32 Ja co prawda mieszkam w dużym mieście, ale często zamawiałam rzeczy dzieciowe - jedzonka przez net. Zwłaszcza zimą, bo wtedy ograniczałam wyjścia po sklepach z małą. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 09:52 Kiedys zamawiałam z "do domku". Mieli lepsze ceny i opłacalo się z bodajże z pomorza zamówić. I często z aptek internetowych (rozmaitych), zazwyczaj jak kupowałam mleko to robiłam zapas kaszek, patyczków do uszu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zimka_s Re: karro80 15.04.09, 12:25 Wiecie z tymi kaszkami to faktycznie jest problem. Wy piszecie o kaszkach Hippa, a jedyne jakie znalazłam są mleczno jakieśtam. Ja mam dziecko ze skazą białkową i połowa kaszek odpada... A te co zostają są z cukrem. Kleik już przerabiałam, chyba teraz kukurydzianą wezmę, dla urozmaicenia. Ale pomysłów już mi brak. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: karro80 15.04.09, 12:44 A np: ekosfera.pl/pl/product/view?id=234753 rózne sa to poprzeglądaj co pasuje Może super tanie nie są, ale na zmianę z kleikiem, kóry jest tani to wyjdzie normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
bamboletta Re: kaszka bez cukru 15.04.09, 14:08 mój synek je kaszkę bezmleczną Sinlac NESTLE, nie ma w niej cukru, a jest pyszna w smaku. Szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
paula_alergiczka Re: kaszka bez cukru 05.12.16, 00:56 Oczywiście, że istnieją A teraz jest ch już bardzo dużo, polecam zestawienie 70 kaszek bez cukru i bez mleka www.urok-zycia-alergika.pl/2016/11/kaszki-bez-dodatku-cukru-bezmleczne.html?m=0 Odpowiedz Link Zgłoś