ania-on-line 27.05.09, 22:22 Dziewczyny,jaką podajecie wodę waszym pociechom do picia?Chodzi mi o konkretne nazwy.Które są najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Jaka woda? 27.05.09, 23:09 Od zawsze czyli już przez 2,5 roku głównie z kranu, przegotowaną ale tylko do napojów. Moja córka nie pije samej wody. Czasem jak nie mam przegotowanej to używam taką jaką my pijemy czyli różną. Najczęściej Primavera lub Nałęczowianka. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Jaka woda? 28.05.09, 15:33 my jesteśmy na kropli beskidu ale jestem ciekawa do kiedy powinnam ją przegotowywać?. Mała ma 9 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-h-a Re: Jaka woda? 28.05.09, 22:59 Witam, będąc w szpitalu tuż przed porodem lekarz wymienił Kroplę beskidu jako jedną z 2 wód jakich pić nie zaleca (tej drugiej nie pamiętam).Cytując go, to zwykła kranówa. Na wszelki wypadek unikam i córeczce też nie podaje. Do picia przegotowywuję jej wodę źródlaną taka z butli 5 litrowej. Pytanie moje, do kiedy mam jej podawać przegotowaną wodę a od kiedy może pić np. Nałęczowiankę? Mała ma 11 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-on-line Re: Jaka woda? 30.05.09, 08:21 Ja od urodzenia podaję małemu mleko modyfikowane z wodą żywiec zdrój.Teraz ma 6 miesięcy i pije też samą,oczywiście przegotowaną.Ale na temat tej wody też słyszałam różne opinie,dlatego sama już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarka1978 Re: Jaka woda? 30.05.09, 10:21 Ja jak leżałam z małą w szpitalu to lekarz powiedział abym nie kupowała Zywca i Kropli bo są najgorsze. Polecił wodę Mama i ja oraz Primavere... Odpowiedz Link Zgłoś
4freddy Re: Jaka woda? 30.05.09, 10:57 no własnie Ale fakt - żywiec ma nie najlepsze opinie - ale dobrą reklamę Znaleziono w nim jakieś bakterie - niby je usunięto - ale "smród" pozostał. Została im skuteczna reklama -która działa jak widać Dla dzieci najlepszą wodą jest źródlana - nie mineralna. Woda która zawiera jak najmniej sodu. "Mama i ja", "Primavera", "Dobrawa" - są ok. Najwazniejsze to czytać etykiety - nie popadać w panikę Odpowiedz Link Zgłoś
peilin Re: Jaka woda? 30.05.09, 20:19 Moje starsze dziecko przez kilka pierwszych miesiecy pilo francuska wode Evian (nieprzegotowana), glownie dlatego, ze polscy pediatrzy wode kazali gotowac, a francuscy Evian zalecali bez gotowania. Zreszta pytanie czy gotowac wode mineralna dla dziecka budzi we Francji dosc duze zdziwienie . Mlodsze pilo nieprzegotowana Naleczowianke. Uuznalam, ze w niczym nie jest gorsza niz Evian, a to ze pediatrzy w Polsce kaza ja gotowac to tylko roznica w podejsciu, a nie w jakosci wody. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Jaka woda? 30.05.09, 21:21 Moja pila Volvic - rowniez nieprzegotowana. Teraz polskie wody - Zywiec zdroj, Naleczowianka, Dobrawa. Odpowiedz Link Zgłoś