cler27 21.07.09, 11:37 Witam ! Zastanawiam się, w jakim wieku można zacząć uczyć dziecko picia z kubka ze słomką... Czy 8,5 miesiąca to dobry moment ? No i jak do tego tematu podejść ? Jak dziecko tego nauczyć ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadia-ad Re: Kubek ze słomką 21.07.09, 12:39 no mnie tez intersuje ...synek ma 9 mcy, z butelki nigdy w życiu nie pił i juz nie bedzie, uczymy sie ze zwykłego kubeczka wode pić ale na spacerze to za duze ryzyko ze sie pomoczy no i chciałm spróbować z takiego ze słomką, ale tegoretycznie sa od 1 roku .. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Kubek ze słomką 21.07.09, 21:48 Mój synek zaczął pić przez słomkę ( nie pamietam dokładnie, ale na pewno było to jeszcze przed roczkiem). Ja dałam mu najpierw napić przez taką zwykłą rurkę włożona do szklanki. Potrafił pociągnąć. Wtedy zakupiłam kubek z rurką. Polecam jednak na poczatek kubki z węższą rurka i gumową. Mój synek przygryza przy piciu rurkę zębami. Spróbujcie dać się napić przez taką zwykła rurkę. Ja nie uczyłam synka, po prostu sam pociągnął. Jednak nie wszystkie dzieci potrafią pić przez rurkę. Koleżanki córka długo nie potrafiła. Mój synek nie doił smoka i nie pił z butelki. Też pił ze szklanki. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_beret Re: Kubek ze słomką 22.07.09, 11:05 moje dziecko piło z "medeli" od ok.6 miesiąca. Oczywiście na początku nie obeszło się bez "powodzi". Proponuję kupić bidon dla dzieci. On ma taką wmontowaną słomkę np. cos takiego: www.gagu.pl/1,138,13311,bidony,CanpolBidon_dekorowany_Witch_-_zielony.html Ale widziałam z mniejszymi słomkami. Odpowiedz Link Zgłoś