Dodaj do ulubionych

SLD zrobiło dobrze gorzowskiemu zdrowiu

10.02.02, 13:42
Kiedyś, tuż przed wyborami ktoś napisał, że SLD zrobi dobrze waszemu miastu, bo
jak wygra wybory to zlikwiduje kasy chorych i ta z Zielonej Góry nie będzie
niszczyć gorzowskich szpitali.
Co czytam w sobotę? Wzruszyła mnie do łez wypowiedź pana Pierożka z kasy
chorych. Minister zdrowia robi wszystko centralizuje, oczywiście żeby nam
lepiej było. Teraz zlikwiduje kasy. I co. I nic. Teraz pan Pierożek bedzie
szefem wojewódzkiego oddziału funduszu. Ah jest nowość - zliwkidują odzdiał
zamiejscowy w Gorzowie.
SLD zrobi dobrze Gorzowowi. Pozdrawiam z Zielonej. Tak na marginesie wcale nie
bawią mnie te manewry kasowe. Rozśmiesza mnie jedynie naiwnośc pewnych osób.
Obserwuj wątek
    • kajzerka Re: SLD zrobiło dobrze sobie 10.02.02, 16:01
      Własnie. Jesli komus SLD robi dobrze to tylko sobie.
      Najnowszy przykład to usuwanie starych zarzadow spółek i wstawianie tam swoich
      jak to mowi Miller �kompetentnych�.
      Rzad powiedzial ze bedzie oszczedzac, ale znalal sobie furtke, jak kolesiom zrobic dobrze
      na koszt panstwowych firm. Policzcie - ile bedą kosztowac odprawy dla �niekompetetnych�.
      No a poniewaz �kompetentni� sa bardziej �kompetentni� to z pewnoscia zrobia sobie podwyzki �za
      dobra robotę�.
      Wiemy i my, ze SLD ceni sobie �dobrą robote�. No pamietacie, jak to rada nagrodzila prezydenta za
      to, ze jest prezydentem. Do dzis chyba ma klopoty z rachunkami.
      O tempora, o mores.
      Oni sie juz w ogole nie krepują. Nawet nie probują ludzi kokietować, sciemniać, ukrywać ze to
      panstwo doją.
      Na koniec powiedza ze to �spuscizna� po Marianie, a ludzie im uwierzą, tak jak w to, ze dzieki PRL
      kraj dokonał skoku cywilizacyjnego. Dlaczego komuchy sa bezczelne? Bo ludzie są głupi. Powoli trace
      nadzieje, ze to sie zmieni...

• j24 Zróbmy dobrze SLD. Wybory już blisko ! 11.02.02, 07:39
        Myślę, że czas najwyższy spytać posła dwojga nazwisk, co w jego byłej branży
        słychać ?
        Czy ktoś mi pomoże, żeby pytanie dotarło do adresata ?
        Czy raz dziennie starczy pytać ?

Ciekawe, czy w powiatowym Koszalinie też likwidują oddział kasy ?
        Kiedyś można tam było więcej załatwić niż w oddziale innej kasy w mieście
        wojewódzkim :(

... i co dalej ?
      • Gość: Marek Do Kajzerki. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 23:28
        To co tu napisałaś to są święte słowa.Wszystko zależy od społeczeństwa ,ja już
        dawno pisałem że miernikiem ideligencji społeczeństwa są wybory i to się
        sprawdza w 100%.Pozdrawiam
      • klin! Re: SLD zrobiło dobrze sobie 13.02.02, 10:36
        kajzerka napisał(a):

> Na koniec powiedza ze to spuscizna po Marianie, a ludzie im uwierzą, tak jak
        > w to, ze dzieki PRL kraj dokonał skoku cywilizacyjnego.

PRL miała jedną sakramencką zaletę. Zwalniała obywateli z obowiązku myślenia.
        Nic dziwnego, że komu myślenie przychodzi z trudnością, powierza swoją
        przyszłość jej epigonom.
    • klin! Re: SLD zrobiło dobrze gorzowskiemu zdrowiu 13.02.02, 10:35
      Najsmutniejsze jest to, że kierunek reformy służby zdrowia był jak najbardziej
      pozytywny. Lewica poprzez cyniczną kampanię oczerniania wszystkiego, co zrobił
      rząd Buzka, zagrała umiejętnie na frustracji społeczeństwa. Teraz widać, jakie
      skutki to przynosi. Miller praktycznie otrzymał wolną rękę, aby powstrzymać,
      albo wręcz zawrócić fundamentalne zmiany funkcjonowania państwa. Będzie
      centralizował i administrował wszystkim, co się da, posiadając na to
      przyzwolenie społeczne. W ten sposób zapewni swojemu zapleczu politycznemu
      tysiące istotnych funkcji w państwie, umacniając siłę polityczną całej
      formacji. A wprowadzonym w antyreformatorski amok wyborcom nie przeszkadza, że
      robi to, marnotrawiąc bezpowrotnie ogromne nakłady poniesione na wprowadzanie
      tych reform.

Warto przeanalizować sprawę gorzowskich szpitali. Dzięki reformom Buzka decyzje
      o ich funkcjonowaniu są podejmowane jak dotąd w regionie. Wczoraj gorzowscy
      radni, czując na sobie surowe spojrzenie Marka P., wymusili na sejmiku
      wstrzymanie decyzji o połączeniu szpitali. Sejmik, niezależnie od lokalnych
      rozgrywek, jednak musi liczyć się z głosem wyborców. Do czasu. Nowy minister
      zamierza o wszystkim decydować sam. "Jeśli my tych szpitali nie połączymy, to
      minister sam zlikwiduje któryś ze szpitali - straszył wicemarszałek Marek
      Zaremba". Po likwidacji kas chorych, wszystkie istotne decyzje, dotyczące
      gorzowskiej służby zdrowia, zamiast w Zielonej Górze będą podejmowane w
      Warszawie. A gorzowski radny, choćby nie wiem, jak bał się Marka P., ministrowi
      może co najwyżej się ukłonić. I w ten to sposób SLD zrobi dobrze dla Gorzowa i
      dla gorzowskich szpitali.
      • marek_p Re: SLD zrobiło dobrze gorzowskiemu zdrowiu 13.02.02, 21:41
        klin! napisał(a):

> Warto przeanalizować sprawę gorzowskich szpitali. Dzięki reformom Buzka decyzje
        > o ich funkcjonowaniu są podejmowane jak dotąd w regionie. Wczoraj gorzowscy
        > radni, czując na sobie surowe spojrzenie Marka P.,

Jasne, wszyscy się mnie boją, a najbardziej Klin.

> wymusili na sejmiku wstrzymanie decyzji o połączeniu szpitali.

Wątpisz, że reprezentowali w ten sposób interes miasta i społeczności lokalnej ?
        Zdali egzamin. Pogratulować.

> Po likwidacji kas chorych, wszystkie istotne decyzje, dotyczące gorzowskiej
        > służby zdrowia, zamiast w Zielonej Górze będą podejmowane w Warszawie.

Na pewno nie można biernie się przyglądać. Miasto i środowisko powinno wystąpić
        z propozycjami reform.
        Namawiam do dyskusji na ten temat w grupie tematycznej "Kto i jak nami rządzi",
        wątek: "Sen pijanego idioty... i co dalej ?"

Pozdrawiam
        • klin! Re: SLD zrobiło dobrze gorzowskiemu zdrowiu 14.02.02, 00:04
          Pozwoliłem sobie potraktować Ciebie jako symbol wymagającego wyborcy - bez
          zbytecznej ironii. Zwróciłem uwagę, że po raz pierwszy społeczność lokalna ma
          cokolwiek do powiedzenia w sprawie służby zdrowia. Wyraziłem obawę, że
          dezawuowanie WSZYSTKICH skutków reform Buzka jest bardzo niebezpieczne. Racje
          trzeba wyważyć i nie wylewać dziecka z kapielą. I uświadomić sobie, że hasło
          porządkowania bałaganu, głoszone tak przekonująco przez rząd, wcale nie musi
          oznaczać zmian w dobrym kierunku. W moim rozumieniu, mamy rzeczywiście do
          czynienia z próbą zawłaszczania państwa, kosztem m.in. samorządu. Natomiast
          totalna, bezrefleksyjna krytyka reform przynosi tyleż korzyści SLD, ile strat
          nam wszystkim.
          • gnomek Re: SLD zrobiło dobrze gorzowskiemu zdrowiu 05.03.02, 16:04
            klin! napisał(a):
            > W moim rozumieniu, mamy rzeczywiście do czynienia z próbą zawłaszczania
            > państwa, kosztem m.in. samorządu.

Kto i kiedy wystawi rachunek SLD za to zawłaszczanie?
    • Gość: Klon Dwa szpitale IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 22:34
      Panowie z SLD ( albo LSD jak kto woli )
      Dziękujemy za zniszczenie gorzowskich szpitali.
      Teraz my was zniszczymy w nadchodzących wyborach.

Wdzięczny wyborca ( do tej pory SLD)
      • Gość: Marko Re: Dwa szpitale IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 22:46
        Dużo czasu potrzebowałeś żeby pewne sprawy zrozumieć.
      • Gość: i drugi Re: Dwa szpitale IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 22:00
        Gość portalu: Klon napisał(a):

> Panowie z SLD ( albo LSD jak kto woli )
        > Dziękujemy za zniszczenie gorzowskich szpitali.
        > Teraz my was zniszczymy w nadchodzących wyborach.
        >
        > Wdzięczny wyborca ( do tej pory SLD)

No to jest nas dwóch
        • kobyla Re: Dwa szpitale 05.03.02, 15:58
          Po pierwsze.
          Co robią te leniuchy tzn. radni Sejmiku z Gorzowa tak z opozycji jak i koalicji.
          Oprócz Woźniaka wszyscy spią. Cwaniaczki boją sie narazic SLD.Gdzoe oni są.
          Dlaczego nie bija na alarm, nie organizuja w tej sprawie konferencji nie piosza
          listow protestacyjnych. Nic cisza. To oznacza zgode gorzowskich radnych Sejmiku
          na polaczenie szpitali. Tak wybralismy radnych leniuchow i kunktatorow.
          Żenada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka