nadworny_psychoanalityk 23.04.10, 13:48 Poszukiwany od blisko roku polski szyfrant Stefan Zielonka znajduje się już najprawdopodobniej w Chinach, gdzie kontynuuje współpracę z tamtejszymi służbami specjalnymi.Poszedł koleś w ślady Kuklińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: login_t Re: Zdrajca czy bohater? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 14:21 Zdradził Jaruzelskiego i jego koleżków z Kominternu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: Zdrajca czy bohater? IP: *.gorzow.mm.pl 23.04.10, 14:44 Gość portalu: login_t napisał(a): > Zdradził Jaruzelskiego i jego koleżków z Kominternu? Dla mnie Kukliński zdradził Polskę. Zdrada jest zdradą i nic jej nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Zdrajca czy bohater? 23.04.10, 15:05 > Dla mnie Kukliński zdradził Polskę. Zdrada jest zdradą i nic jej > nie usprawiedliwia. Jesli tak patrzec, to Solidarnosc zdradzila Polske, Pilsudski zdradzil Polske... Mysle, ze proby oceny ludzi z okresu wojennego doskonale dowodza, jak wypaczony to byl okres naszej ojczyzny - z jednej strony, ci co naprawde walczyli "o dobro ojczyzny", tylko zle je zrozumieli (a wiec zapewne jakas czesc wladz, choc nie twierdze, ze liczna) koniec koncow jej szkodzili, z drugiej strony zeby pomoc ojczyznie, trzeba bylo zdradzic wladze, choc z kolei nie kazdy, kto zdradzil wladze, robil to z pobudek patriotycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Zdrajca czy bohater? 23.04.10, 15:24 No zetkaf wyjątkowo się zgadzam z tobą. Zrównanie Kuklińskiego, który miał swój wkład w odzyskanie niepodległości z niejakim Zielonką, jest oburzający. Tu w wolnej Polsce możemy się nie zgadzać, polemizować, ale próby przemycenia do dyskusji "chwalebnego" PRL jest szczytem hipokryzji albo głupoty. Zresztą może ten Z. to bohater? Trzeba mieć odwagę, żeby do końca życia ryż jeść i pędy bambusa... Sorry, jeśli było to nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Zdrajca czy bohater? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 15:44 Zdumiewająca jednomyślność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus zdrada zdrajców nie jest zdradą. IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.10, 00:21 pat napisał: > Dla mnie Kukliński zdradził Polskę. nie dla ciebie i nie polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: zdrada zdrajców nie jest zdradą. 24.04.10, 07:27 > > Dla mnie Kukliński zdradził Polskę. > nie dla ciebie i nie polskę. i na dodatek nie zdradzil, ale poza tym WSZYSTKO SIE ZGADZA ;) a odnosnie tematu: okradzenie zlodzieja jest nadal kradzieza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: zdrada zdrajców nie jest zdradą. IP: *.dip.t-dialin.net 26.04.10, 01:01 zetkaf napisał: > a odnosnie tematu: okradzenie zlodzieja jest nadal kradzieza to chyba tylko w polsce i tylko pod rządami platformy, bo w żadnym innym europejskim kraju tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefl Re: zdrada zdrajców nie jest zdradą. IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.10, 08:33 Gość portalu: nicelus napisał(a): > zetkaf napisał: > > > a odnosnie tematu: okradzenie zlodzieja jest nadal kradzieza > > to chyba tylko w polsce i tylko pod rządami platformy, bo w żadnym innym > europejskim kraju tak nie jest. Nicelusie, twoja postawa to tylko mały kroczek do faszyzmu i komunizmu: kto nie z nami ten przeciw nam. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Zdrajca czy bohater? 26.04.10, 23:11 Gość portalu: pat napisał(a): > Dla mnie Kukliński zdradził Polskę. Ludową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niuniek Re: Zdrajca czy bohater? IP: *.gorzow.mm.pl 23.04.10, 16:24 Kukliński tez nie robił tego dla idei.Też brał za to szmal.Dopiero później cześć "elit" politycznych dorobiła do tego patriotyczną gębę Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zdrajca czy bohater? 23.04.10, 16:33 Też brał za to szmal .. tez bym brał... tylko nie mam za co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Zdrajca czy bohater? IP: *.gorzow.mm.pl 23.04.10, 21:29 > .. tez bym brał... tylko nie mam za co! ZBIERAJ PUSZKI! znajdź swoje miejsce na ziemi........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Zdrajca czy bohater? IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.10, 00:36 e_werty napisał: > .. tez bym brał... dlaczego "też"? kukliński nie brał za to pieniędzy. nieznani sprawcy zabili mu dwóch synów. jesteś podatny na komunistyczną propagandę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zdrajca czy bohater? IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.10, 07:52 Gość portalu: nicelus napisał(a): > kukliński nie brał za to pieniędzy. nieznani sprawcy zabili mu dwóch synów. jes > teś podatny na komunistyczną propagandę... Prawdą jest, że zabito mu dwóch synów, ale jacht (na którym zginął jeden z jego synów) to sobie kupił za pensję oficera LWP? Ja tam nie wierzę, że robił to za darmo. Bajki dla łatwowiernych. Propagandę komunistyczną szybko zastąpiła inna. Legenda głosi, że zdradził NATO plany wprowadzenia stanu wojennego i wejścia wojsk UW do Polski. Tylko, ze ani nie zapobiegło to wprowadzeniu stanu wojennego, a na dodatek jakoś nie zgadza to się z tezą, że ruskie nie chcieli wkroczyć do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Zdrajca czy bohater? 23.04.10, 17:20 > Kukliński tez nie robił tego dla idei.Też brał za to szmal. A moze - NIE TYLKO dla idei? Jesli robil cos zgodnego ze swoim sumieniem, a ktos mu jeszcze chcial za to zaplacic, to nie znaczy, ze nie robil tego, bo uwazal to za sluszne... Odpowiedz Link Zgłoś
nadworny_psychoanalityk Re: Zdrajca czy bohater? 23.04.10, 17:28 Czyli krótko mówiąc przyjemne z pożytecznym.Przyjemne bo podp.ierd.alał i dostawał za to pieniądze a pożyteczne bo miał wkład w obaleniu komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Zdrajca czy bohater? 23.04.10, 17:58 No i dobrze. Też wolałbym dolce za wolną Polskę, niż ruble za psiarczykowanie, że tak powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Chinczycy Polske kochaja... IP: 139.142.162.* 23.04.10, 18:18 Hey, Tak bardzo kochaja... I wszystko o Polse chca wiedziec... he he he Spokojnie... Mi "ich" raz...raz oni "nas"... Taki ten biznes szpiegowski jest juz jest... :) PS. Oczywiscie gdy my "ich" to dobrze, ale gdy oni "nas" to zle... I to sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Zdrajca czy bohater? 23.04.10, 18:37 > niż ruble za psiarczykowanie, i to na dodatek transferowe... btw, stocznia uwazala inaczej - i czym sie to skonczylo, sami wiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Zdrajca czy bohater? 23.04.10, 22:57 Zekaf, co ty wiesz o stoczni? Co ty wiesz o pierniku? Co ty wiesz o wiatraku? Stocznia wiedziała? To byt jakiś nowy? Sami wiecie? Podzielcie się, my też kcemy wiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomunista Kukliński, Józef Światło Monta dali mu przykład ! IP: *.chello.pl 27.04.10, 07:10 Precz z komuną ! Odpowiedz Link Zgłoś