emsiziomal 30.11.10, 20:02 zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,8741496,Trwa_ewakuacja_mieszkancow_os__Pomorskiego__Wybuchl.html--------------------------------------------------- Koniec świata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emsiziomal Jak zwykle zawaliłem z linkiem 30.11.10, 20:03 zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,8741496,Trwa_ewakuacja_mieszkancow_os__Pomorskiego__Wybuchl.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Josner..Jestes ekspertem.... IP: 199.19.221.* 30.11.10, 21:43 Hey josner.. By uniknac "spekulacji"...daj cos od siebie... Dlaczego "systemy redukcyjne" nie zadzialaly? W zadnym przypadku, w mojej opinii, cisnienie gazu w odbiornikach nie powinno przekroczyc "normalnego".. Przeciez to tak jak z pradem..220V zawsze..Jesli "cos sie dzieje" i napiecie wzrosnie" to istnieja transformatory i bezpieczniki ktore nie pozopla "w domu" przekroczyc 220... Co sie stalo twoim zdaniem... Stacja redukcyjna "wysiadla? Powinien zadzialac system bezpieczenstwa i natychmiast odciac gaz poza nia...( w kierunku odbioru) Myle sie??? Nadawaj josner... :) PS. Mam nadzieje ze nie bedzie wiecej ofiar , poszkodowanych i strat... Cholera. a my sie tu o durne lotnisko klucimy na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Josner..Jestes ekspertem.... 30.11.10, 22:11 > Przeciez to tak jak z pradem..220V zawsze.. no wlasnie nie... jak z 220 na 230 przechodzili, to nagle sie okazalo, ze w wielu mieszkaniach masz 400V. Niby do zwiekszenia napiecia nie przelacza sie przeciez nic specjalnie, wiec nie wiadomo jak, ale niektorzy dostali "miedzyfazowe". Odpowiedz Link Zgłoś